Korai fejlesztő központ nyílt Nyíregyházán

Évente közel ezer gyermeknek lenne szüksége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében korai fejlesztésre, ennek ellenére mindössze 70-80-an veszik igénybe ezt a szolgáltatást. Sokan Budapestre, egyéb vidéki nagyvárosba, vagy külföldre viszik fogyatékkal élő gyermekeiket. Ez motiválta a nyíregyházi Down Egyesületet abban, hogy megvalósítsa a Csodavár Korai Fejlesztő Centrumot fogyatékkal élő gyermekek és családjaik számára.

A Nyíregyháza belvárosában található központ közel 50 millió forintos beruházása főleg magánadományokból és önkéntes munkából valósult meg, három év gyűjtőmunkája van mögötte. A Csodavár Korai Fejlesztő Centrumban elsősorban értelmi fogyatékkal élő gyermekeket és családjaikat várják a szakemberek.

"Kiemelt célunk, hogy a gyerekek minél alacsonyabb életkorban bekerüljenek a kora gyermekkori intervenció rendszerébe, hiszen ez nagyban befolyásolja a fejlesztések hatékonyságát, ezért együtt kívánunk működni a nyíregyházi, valamint a megyei önkormányzati iskolákkal, egészségügyi intézményekkel, védőnői hálózattal. Emellett eltökéltek vagyunk abban, hogy ennek a területnek a szakmai hátterét minél magasabbra emeljük a régióban, ebben kívánunk központi szerepet vállalni, és a releváns oktatási intézményekkel együttműködni" - mondta Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +14, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is kialakulhatnak szórványosan. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szél mellett 25, 33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet, a szeles tájakon pedig erősebben jelentkezhetnek a tünetek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)