Felhasználási feltételek

Honlapunk használatakor Ön elfogadja a következőkben felsorolt feltételeket, melyeket időről időre megváltoztathatunk. Felhívjuk figyelmét, hogy bármelyik internetes oldalunk alján a megfelelő hivatkozásra kattintva megtekintheti az érvényes feltételeket. A leírtak ismeretét természetesnek vesszük, elvolvasásuk elmulasztása nem képezheti semmilyen hivatkozás alapját. A dokumentumban megjelenő közkeletűen használt fogalmakat (például link, website, weboldal, honlap, mail stb.) külön nem magyarázzuk, mivel ezeket a magyar internetes szaknyelv részeinek tekintjük, és természetesnek tartjuk az ilyen kifejezések jelentésének ismeretét, hiszen az Internet használatához alapvetően szükséges fogalmakról van szó.

A feltételek a HáziPatika.com-hoz tartozó összes interneten megtalálható oldalra érvényesek, ezekbe beleértendők a HáziPatika.com függelékei és szatellit- vagy függelékoldalai is (pl. www.egeszsegabc.hu, www.szivugyek.hu, stb) amennyiben ott nem rendelkezik külön jogi nyilatkozat a felhasználás feltételeiről. Ha Ön elhagyja honlapunk oldalait, és más internetes honlapra kerül át, úgy ott más feltételek érvényesek.

A HáziPatika.com honlap, amely többek között a www.hazipatika.com, www.hazipatika.hu, www.hazipatika.net, www.onlinepatika.hu, www.webpatika.hu, www.szuleszet.hu, www.szemeszet.hu, www.egeszsegtar.hu, www.fogyi.com, www.szivugyek.hu, www.egeszseglexikon.hu, www.menopausa.hu, www.webmd.hu, www.oszteoporozis.hu, www.orvosmeteorologia.hu, www.vitaminabc.hu stb. internetes címen megtalálható a HáziPatika.com Kft. tulajdona, amely társaság felelős az internetes oldal működtetéséért is. Abban az esetben, ha a "HáziPatika.com", "hazipatika.com", vagy a "mi" kifejezést, illetve szót használjuk, akkor ebben a dokumentumban egyaránt beszélünk a cégről, a www.hazipatika.com internetes honlapról és annak függelékoldalairól.

A "HáziPatika.com", illetve "www.hazipatika.com" kifejezések használatakor állításaink az adott internetes címen elérhető honlapra és - amennyiben erről más nyilatkozat nem rendelkezik - annak függelék oldalaira vonatkoznak.

Információink

A hazipatika.com-on számos információs anyag található, ezek lehetnek cikkek, internetes és más jellegű hivatkozások, eszközök, képek, multimédiás anyagok és reklámok. Munkánkat szakorvosok segítik, akiknek e-mailen keresztül Ön is felteheti kérdéseit, melyekre a választ az internetes postafiókjába küldjük. Szintén postafiókjába küldjük rendszeresen megjelenő hírlevelünket is, amennyiben ezen szolgáltatásunk igénybevételére regisztrálta magát. Reméljük, hogy a felsorolt anyagokat Ön is hasznosnak találja majd, de mindig tartsa szem előtt, hogy ezek nem helyettesíthetik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsokat. Az Ön vagy más egészségével kapcsolatos kérdésekben mindig konzultáljon orvosával, a sürgős esetekben azonnal vegye fel a kapcsolatot a sürgősségi betegellátás körzetileg illetékes szerveivel. Felhívjuk figyelmét, hogy információnk felnőtteknek, illetve szülői felügyelet alatt álló tizenéveseknek szólnak, mindazonáltal kijelentjük, hogy semmilyen, a www.hazipatika.com honlapon található információért semmiféle garanciát nem vállalunk. Az Ön felelőssége az is, hogy megfelelően értelmezze azoknak az eszközöknek az eredményeit, amelyeket mi weboldalainkon az Ön rendelkezésére bocsátunk (ilyen például a BMI-kalkulátor), ugyanakkor azt javasoljuk, hogy ehhez vegye igénybe orvos, vagy más, felkészült, egészségügyi képzettséggel rendelkező személy segítségét. Honlapunk egyes információi származhatnak Öntől, de más felhasználóktól is. Ezekért az adatokért, mint ahogy bármilyen más - akár tőlünk, akár mástól származó - internetes oldalainkon megjelenő információnak a felhasználásából eredő esetleges károkért vagy hátrányokért semmiféle felelőséget nem vállalunk.

A HáziPatika.com eszközei

Internetes oldalainkon olyan eszközöket bocsátunk az Olvasók rendelkezésére, amelyek segítségükre lehetnek egészségük megőrzésében. Le kell szögeznünk, hogy ezek az eszközök bármennyire kidolgozottak legyenek is, nem képezhetik szakmai tanácsok és ajánlások alapját. Kalkulátoraink és eszközeink nem adnak Önnek pontos diétás, fogyókúrás, terhesek életmódjával kapcsolatos és egyéb tanácsokat. Használatukat olyan felnőtteknek ajánljuk, akik tájékozódni szeretnének bizonyos általános, egészségüket érintő kérdésekben. A felkínált eszközök, illetve kalkulátorok nem jelentenek megoldást komolyabb egészségügyi problémák megoldásában; ilyen esetekben nem helyettesíthetik orvos vagy megfelelő egészségügyi szakember tapasztalatait és tudását, ezért feltétlenül ajánljuk Olvasóinknak, hogy panaszaikkal és az egészségüket érintő komolyabb kérdésekkel, diagnosztikus és terápiás problémáikkal forduljanak a megfelelően képzett szakemberekhez. A HáziPatika.com-on található információk felhasználásának eredményeiért semmiféle felelősséget nem vállalunk.

A HáziPatika.com működését szabályozó előírások

A HáziPatika.com Magyarországon, Budapesten működik; karbantartását is itt végzik. Mivel az oldalak más országokból is meglátogathatók, ezért alapvetőnek tekintjük, hogy oldalaink meglátogatásával Felhasználóink egyben kifejezik egyetértésüket a Magyarországon érvényes előírásokkal. Az oldalainkon látható adatokról elképzelhető, hogy nem érvényesek más országokban. Elképzelhető, hogy egyes helyeken tiltják a felhasználásukat, illetve az elolvasásukat. Nem vállaljuk a felelősséget azokért az esetekért, amikor valaki olyan helyről éri el oldalainkat, és úgy használja fel a nálunk talált információkat, ahol és ahogyan azt a helyi törvények tiltják.

Az olvasói beleegyezésről

Abban az esetben, ha Ön meglátogatja oldalainkat, úgy tekintjük, hogy a leírtakat tudomásul vette. E tekintetben nincs semmilyen különbség regisztrált és nem regisztrált felhasználóink között. Fenntartjuk magunknak azt a jogot, hogy a leírtakat szabadon megváltoztassuk.

További rendelkezések

A HáziPatika.com oldalain tilos minden olyan magatartás, amely ellenkezik a hatályos magyar vagy uniós jogszabályokkal. A HáziPatika.com jogosult a portál és a felhasználók tevékenységének figyelemmel kísérésére és szükség esetén a jogsértő, vagy nem odaillő tevékenység (bejegyzés, hozzászólás, stb.) törlésére. Súlyos jogszabálysértés észlelése esetén a HáziPatika.com a hatáskörrel rendelkező hatóságot megkeresi és az érintett felhasználó regisztrációs (személyes) adatait jogosult a hatóság részére átadni.

A HáziPatika.com fenntartja a jogot, hogy bárkinek a bejegyzett tagságát, regisztrációját felfüggessze, illetve oldalait minden olyan személy elől, aki a leírtakkal össze nem egyeztethető módon jár el. A HáziPatika.com jogosult az üzleti érdekeit sértő, illetve a leírtakkal összeegyeztethetetlen információt, adatot előzetes figyelmeztetés nélkül eltávolítani oldalairól. A HáziPatika.com nem vállal felelősséget az oldalain megjelent információkkal, illetve bármilyen az oldalai látogatásából eredő egyéb káresetre vonatkozóan.

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +2 °C
Minimum: -1 °C

Többnyire borult lesz az ég, csupán a keleti, északkeleti tájakon lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, arrafelé néhány órára a nap is kisüthet. Délutánig főként a Dunántúlon, és a Duna vonalának térségében várható további havazás, a keleti részeken eleinte havas eső, eső is. Később a Dunától keletre is egyre többfelé várható csapadék, az átmeneti esőt, vegyes halmazállapotot követően arrafelé is egyre inkább a hó lesz a jellemző csapadékforma. Az északkeleti harmad ugyanakkor az esti órákig szárazon maradhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, a Bükkalján és a Tiszántúlon ennél pár fokkal melegebb is lehet. Késő este -4, +3 fok valószínű. Időjárási frontokra a meteorológusok nem figyelmeztetnek, Veszprém, Komárom-Esztergom, illetve Somogy megyében azonban havazás, illetve ónos eső veszélye miatt is figyelmeztetés van érvényben.