Öt módszer, hogy újra gyerekként élhessünk

Sokan úgy vélik, hogy a felnőttkor kezdete az a pillanat, amikor elveszítjük a fantáziánk nagy részét, és a világnak csak a földhözragadt részében téblábolunk tovább. A vágyakozás persze mindig megmarad, hogy visszaszerezzük a tündérszárnyakat, de tudjuk, hogy ez nem lehetséges. Azért nincs veszve minden, ha kicsit visszabújnánk a gyerekbőrbe. Mit tehetünk?

Ne leplezze az izgalmat!

A gyerekek szinte mindig mindent nagy átéléssel csinálnak, és ennek megfelelően változik az érzelmeik amplitúdója is, s az izgalmukat nem rejti véka alá.

Sok embert látni, hogy kifejezetten utálja a munkáját, pedig lelkes is lehetne, és attól rögtön jól érezné magát. A munkahelyi előmenetelben nagyobb szerepe van a hozzáállásnak, mint a száraz szakmai képességeknek. A szakismeretek ugyanis a legtöbb esetben elsajátíthatók, az attitűdről ez kevésbé mondható el.

A lelkesedés igazán hasznos családi körben is, mert ezzel azt is éreztetni lehet, hogy mennyire szereti a hozzátartozóit. Ők is pozitívabban viszonyulnak hozzánk, s ez közös élmények, közös érzelmek forrása lehet, ami erősíti a családi kohéziót.

Hány évesnek érzi magát? "Negyven felett már minden baj elér, ötven fölött meg minden nap ajándék" - ugye Ön sem így gondolja? Kattintson!

Mutassa ki a szeretetet!

Fel kell hagyni az érzések elrejtésével. A gyerekek éppen ezért szerethetők annyira, mert nem rejtik el az érzelmeiket, s pontosan lehet tudni, hogy az érzéseik mennyit jelentenek nekik.

Mondja el a partnerének minden nap, hogy mennyire szereti. És ezt időnként mindazokkal megtehetjük, akik közel állnak hozzánk. És hívja fel azokat, akikkel nincs lehetősége találkozni, de fontosak.

Habár a gyerekek ritkán adakozóak, de egy-egy meglepetésajándék mindig jót tesz, mert az emberek szeretik a kellemes meglepetéseket és az ajándékokat. Gyermeki énjükből ennyi bizonyosan megmaradt.

Legyen érdeklődő!

A gyerekek mindig lelkesen ébrednek, hogy megtudják, mit hoz számukra a nap, milyen új élményekre és barátokra fognak szert tenni. Ha váratlan feladatot kap a munkahelyén, az jó, mert kiléphet a napi verkliből. Ha elromlik a modem és nincs se tévé se internet, az remek, mert lehet olvasni, lezavarni egy kártyapartit a családdal vagy a barátokkal, el lehet moziba vagy színházba, sportolni, mert a testmozgás mindig remek.

Felnőttként is fontos szabaddá engedni a gyermeki ént

Felnőttként is fontos szabaddá engedni a gyermeki ént Vannak nagyszerű dolgok, amikre nem fordítunk időt, mert egyszerűbb otthon ücsörögni. Vegyen erőt magán, és menjen el egy meccsre, koncertre, kiállításra vagy sétáljon egyet a városban, és fedezze fel újra. Vagy egyszerűen csak beszélgessen. Elegyedjen szóba az emberekkel, és hallgassa meg a történeteiket.

Ne szégyellje a tudatlanságot!

A felnőttek gyakran úgy tesznek, mintha mindent értenének. A gyerekek nem félnek bevallani, hogy hiányosak az ismereteik. Ezért szoktak annyit kérdezni.

Ha egy beszélgetésben valamit nem ért, akkor nem érdemes okosan bólogatni, hiszen itt az alkalom, hogy tudást szerezzen. Kérje, hogy magyarázzák el, ami nem világos. Az intelligens emberek el lesznek ragadtatva, hogy van önbizalma ezt kérni, és örömmel fognak felvilágosítást adni. Mert az emberek szeretik másoknak átadni a tudásukat.

Fontos a bizalom

Mindannyian tudjuk, hogy vannak gazemberek, sokan hazudnak, mások csalnak és lopnak, és vannak olyanok is, akik máshogyan veszélyesek. De azt is tudjuk, hogy az emberek nagy többsége alapvetően tisztességes és számíthatunk rájuk. Ha szükséges, a kollégák segíteni fognak, ahogy a szomszéd is, de még ismeretlen emberek is. Ha eltévedünk egy ismeretlen helyen, biztosan lesz valaki, aki készséggel útba igazít.

Persze normális esetben ott a család, akikben végképp megbízhatunk. Ez nem változik a gyerekkor elmúltával.

A bizalom másokban is bizalmat ébreszt. Nem érdemes gyanakvást táplálni, amíg nincs rá ok. A bizalom erősíti a társas kapcsolatokat is.

Forrás: Huffington Post

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +4 °C

A frontális felhőzet szakadozik, a gyenge csapadéksáv feloszlik. Általában többórás napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, melyekből elszórtan, hazánk északnyugati kétharmadán valószínű zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon az északnyugati, az északkeleti megyékben a délnyugati szél megélénkül, Sopronnál és a Fertőnél, valamint záporok, zivatarok nyomán is megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra az előrejelzések szerint napközben nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra