Öt módszer, hogy újra gyerekként élhessünk

Sokan úgy vélik, hogy a felnőttkor kezdete az a pillanat, amikor elveszítjük a fantáziánk nagy részét, és a világnak csak a földhözragadt részében téblábolunk tovább. A vágyakozás persze mindig megmarad, hogy visszaszerezzük a tündérszárnyakat, de tudjuk, hogy ez nem lehetséges. Azért nincs veszve minden, ha kicsit visszabújnánk a gyerekbőrbe. Mit tehetünk?

Ne leplezze az izgalmat!

A gyerekek szinte mindig mindent nagy átéléssel csinálnak, és ennek megfelelően változik az érzelmeik amplitúdója is, s az izgalmukat nem rejti véka alá.

Sok embert látni, hogy kifejezetten utálja a munkáját, pedig lelkes is lehetne, és attól rögtön jól érezné magát. A munkahelyi előmenetelben nagyobb szerepe van a hozzáállásnak, mint a száraz szakmai képességeknek. A szakismeretek ugyanis a legtöbb esetben elsajátíthatók, az attitűdről ez kevésbé mondható el.

A lelkesedés igazán hasznos családi körben is, mert ezzel azt is éreztetni lehet, hogy mennyire szereti a hozzátartozóit. Ők is pozitívabban viszonyulnak hozzánk, s ez közös élmények, közös érzelmek forrása lehet, ami erősíti a családi kohéziót.

Hány évesnek érzi magát? "Negyven felett már minden baj elér, ötven fölött meg minden nap ajándék" - ugye Ön sem így gondolja? Kattintson!

Mutassa ki a szeretetet!

Fel kell hagyni az érzések elrejtésével. A gyerekek éppen ezért szerethetők annyira, mert nem rejtik el az érzelmeiket, s pontosan lehet tudni, hogy az érzéseik mennyit jelentenek nekik.

Mondja el a partnerének minden nap, hogy mennyire szereti. És ezt időnként mindazokkal megtehetjük, akik közel állnak hozzánk. És hívja fel azokat, akikkel nincs lehetősége találkozni, de fontosak.

Habár a gyerekek ritkán adakozóak, de egy-egy meglepetésajándék mindig jót tesz, mert az emberek szeretik a kellemes meglepetéseket és az ajándékokat. Gyermeki énjükből ennyi bizonyosan megmaradt.

Legyen érdeklődő!

A gyerekek mindig lelkesen ébrednek, hogy megtudják, mit hoz számukra a nap, milyen új élményekre és barátokra fognak szert tenni. Ha váratlan feladatot kap a munkahelyén, az jó, mert kiléphet a napi verkliből. Ha elromlik a modem és nincs se tévé se internet, az remek, mert lehet olvasni, lezavarni egy kártyapartit a családdal vagy a barátokkal, el lehet moziba vagy színházba, sportolni, mert a testmozgás mindig remek.

Felnőttként is fontos szabaddá engedni a gyermeki ént

Felnőttként is fontos szabaddá engedni a gyermeki ént Vannak nagyszerű dolgok, amikre nem fordítunk időt, mert egyszerűbb otthon ücsörögni. Vegyen erőt magán, és menjen el egy meccsre, koncertre, kiállításra vagy sétáljon egyet a városban, és fedezze fel újra. Vagy egyszerűen csak beszélgessen. Elegyedjen szóba az emberekkel, és hallgassa meg a történeteiket.

Ne szégyellje a tudatlanságot!

A felnőttek gyakran úgy tesznek, mintha mindent értenének. A gyerekek nem félnek bevallani, hogy hiányosak az ismereteik. Ezért szoktak annyit kérdezni.

Ha egy beszélgetésben valamit nem ért, akkor nem érdemes okosan bólogatni, hiszen itt az alkalom, hogy tudást szerezzen. Kérje, hogy magyarázzák el, ami nem világos. Az intelligens emberek el lesznek ragadtatva, hogy van önbizalma ezt kérni, és örömmel fognak felvilágosítást adni. Mert az emberek szeretik másoknak átadni a tudásukat.

Fontos a bizalom

Mindannyian tudjuk, hogy vannak gazemberek, sokan hazudnak, mások csalnak és lopnak, és vannak olyanok is, akik máshogyan veszélyesek. De azt is tudjuk, hogy az emberek nagy többsége alapvetően tisztességes és számíthatunk rájuk. Ha szükséges, a kollégák segíteni fognak, ahogy a szomszéd is, de még ismeretlen emberek is. Ha eltévedünk egy ismeretlen helyen, biztosan lesz valaki, aki készséggel útba igazít.

Persze normális esetben ott a család, akikben végképp megbízhatunk. Ez nem változik a gyerekkor elmúltával.

A bizalom másokban is bizalmat ébreszt. Nem érdemes gyanakvást táplálni, amíg nincs rá ok. A bizalom erősíti a társas kapcsolatokat is.

Forrás: Huffington Post

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)