Hpv

Kapcsolódó videók

Gyógyszerkereső

Kérdések - válaszok

A szexuális kaland után hány nappal célszerű húgycsőből STD tenyésztésre menni? Ha a szexuális együttlét óvszerrel törté...

Az együttlét után néhány nappal a húgycsőminták levehetőek. A vérvizsgálatoknál 3-6 héttel később várható értékelhető eredmény. Kézről (ha azon seb van) szifilisz, HIV, hepatitisz, valamint herpesz és HPV is átvihető. Az orális szex minden lehetséges...

A talpon található szemölcs átterjedhet-e intim területekre? Arra az esetre is gondolnék, hogy esetleg törölköző révén á...

Nem jellemző. A tenyéri talpi szemölcsöt (verruca vulgaris) egészen más HPV okozza, mint a nemi szervi hegyesfüggölyt (condyloma acuminatum). Nincs tehát mitől tartania, de a szemölcs gyógyszeres kezelése természetesen feltétlenül indokolt, mert nagy...

2-3 évvel ezelőtt vírusos szemölccsel kezeltek (HPV). Jelenleg tünetmentes vagyok, de évi 2-3 alkalommal szűrésre járok....

A fogamzásgátló nem okoz immungyengeséget, és nem súlyosbítja a HPV-fertőzést. Elvileg tehát bármilyen fogamzásgátlót szedhet, természetesen azt, ami önnek a legmegfelelőbb. Hogy melyik önnek a legmegfelelőbb, azt csak vizsgálattal lehet megmondani....

A feleségem olvasta valahol, hogy orális szex közben a hüvelybe került nyál méhnyakrákot okozhat, és tart is ettől. Neke...

Valóban vannak olyan humán papillómavírusok, melyek pl. gége papillomatózist vagy gégerákot okoznak, ezek viszont méhnyakrákot nem képesek okozni. Ezért az orális szex nem kockázatos, annak ellenére, hogy ön is lehet fertőzött, mint ahogy a teljes la...

13 hetes kismama vagyok és a rákszűrésem eredménye: "Papanicolau II-III. A lelet alapján, a korábbi rákszűrés nem megnyu...

A HPV-fertőzés mai álláspont szerint nem megy át a lepényen. A HPV egy legtöbbször spontán gyógyuló vírusfertőzés, akár a szamárköhögés, vagy a kanyaró. Nagyon ritkán marad vissza vírushordozás. Akkor kell ismételni, ha P3 volt előző lelet. Kismamákn...

Fél éve diagnosztizálta nálam a nőgyógyászom a HPV-t, ráadásul két magas rizikófaktorúnak a jelenlétét. Elég erős folyás...

A folyás gyulladásos izzadmány, tehát a gyulladás fennállása biztos. A HPV-ből immunerősítéssel nem lehet kigyógyítani. Az immunerősítés fogalmát sokszor és sokan használják (főként reklám célzattal). A HPV ellen eddig a saját gyakorlatomban az ezüst...

Elkapható e a HPV-vírus úgy, hogy más után megyek wc-re ?

100-féle HPV van. Amelyik elkapható a wc-n, nem a rákkeltő betegség. Ami rákkeltő HPV, az nemi úton terjed és wc-vel nem.

Nemrégiben egy vizsgálat során megállapították, hogy HPV-vírussal vagyok fertőzve. Lehet-e még babám?

A HPV sem meddőséget, sem magzati ártalmat nem okoz. Okozhat viszont méhnyakrákot, mely már járhat meddőséggel. A kezelésre leginkább helyi ezüstkezelés és lézerterápia javasolható. Mindenképp kell tehát kezelni, 2 év után legfeljebb a ping-pong effe...

Pár napja egy kinövést fedeztem fel a nemi szervemen, amivel azonnal orvoshoz fordultam. Az orvos condylomás elváltozást...

A HPV egyes típusai okozzák a szemölcsös elváltozást. A HPV ezen törzsei felelősek a szemölcs kialakulásáért. A szemölcs eltűntetésével magát a sejtburjánzást szüntetjük meg, de a vírusfertőzést nem. Ezért fontos a szemölcs elleni HPV-védőoltás. Az o...

Háromszori P3-as citológia után volt egy méhszájműtétem. A szövettan kimutatott HPV-vírust. A nőgyógyászom azt mondta, h...

A legfontosabb veszély a méhnyakrák, mely a baba elveszítését is eredményezheti. Azt azért tudnia kell, hogy a citológiai vizsgálat semmit sem gyógyít meg, így kezelés nélkül a rendszeres vizsgálatoknak nem sok értelme van. A HPV-nek is van ellenszer...

Sokat hallottam már az ezüstkolloidról. Ezt HPV-re ill. méhszájsebre használhatom irrigálás formájában, és ha igen, mily...

Az ezüstkolloid kezelést, főként rákkal fenyegető állapotok esetén, csak orvos végezheti.

A HPV 31 típusát találták Nálam. A férjem HPV-tesztjét hogy végeztessük? Kérdeztünk urológust, aki azt mondta, nem szüks...

Amennyiben Önnél kimutatták a HPV 31-et, így feltehetően férjében is meg lehetne találni a vírust. Férfiaknál a kimutatás nehezebb, azt kaparékból vizsgáljuk és a vizsgálat érzékenysége nem jó. Férfiakban a vizsgálatot kizárólag önköltséges alapon le...

Szorongós, hipochonder alkat vagyok, és 2003-óta megjelentek a kényszeres tünetek is, ezért gyógyszeres terápiában is ré...

Az ön által félt betegségek még szexuális úton és vérrel szennyeződve is csak 2-3% eséllyel adhatók át. Ezek a vírusok nem életképesek - csak rövid ideig - felületeken, a fertőzöttek pedig nem a tenyerükön hordozzák a vírusokat. A HPV az egyetlen, am...

A HPV-vírus elleni védőoltást férfiak is kaphatják? Én 62 éves vagyok, aktív szexuális életet élek. Ebben a korban ajánl...

Az ön korában már nincs hozadéka.

HPV-vírusom van, a rákszűrési eredményem P3 CIN1. Próbálkozhatunk gyerekvállalással?

A vírus elpusztítása előtt nem tenném. A vírus elpusztítására ugyan nem létezik antibiotikum, viszont létezik olyan helyi kezelés, mellyel mindez megoldható. Ehhez speciális kenőcs, lézerterápia a leghatékonyabb. Ha a kezelést elmulasztja (bár kicsi...

Mi az a HPV-vírus?

A humán papilloma vírus rövidítése, ami szexuális úton terjed, és sok fajtája van. Nem gyógyítható, a szervezet saját immunrendszere vagy legyőzi magától vagy hordozóvá válik az illető. Egyes típusaiból gyakrabban alakulhat ki méhnyakrák az évek alat...

Rákszűrésem eredménye P3 és magas rizikójú (35,66) HPV vírusom is van. A márciusi rákszűrés során a nőgyógyász a méhszáj...

Semmilyen műtét nem javasolt mindaddig, amíg a műtét nélküli (konzervatív) kezelés lehetőségei ki nem merülnek. Márpedig késsel vírusfertőzést gyógyítani nem lehet. Lehet viszont a méhszáj helyi vegyszeres vagy lézerkezelésével, ezüstkolloiddal stb....

Nemrég volt egy vetélésem, amit műszeres befejezés követet. Azt mondták, hogy 6 hónapig ne próbálkozzunk újra. Amikor vi...

Ez jelenthet hormonzavart. Menjen orvoshoz, kivizsgálás szükséges. Mert ha az a hormonzavar van, amire gondolok, akkor az kezelés nélkül meddőséget okoz.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)