A boldog élet receptje

Mindenki boldog szeretne lenni, a boldogsághoz azonban gyakran rögös út vezet. Alábbiakban pontokba szedve összegyűjtöttük, mi mindent tehetünk, hogy életünk boldogabb, harmonikusabb legyen. 

A kutatók ma úgy gondolják, hogy boldogságunk 40 százalékban saját döntéseink függvénye, míg a maradék 60 százalékot egyrészt a genetikánk, másrészt különféle környezeti tényezők határozzák meg.

Lássuk hát, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint mi mindent tehetünk annak érdekben, hogy életünk boldogabb legyen!

Fontosak az emberi kapcsolatok

Egy vizsgálat során 70 éven keresztül több száz önkéntes férfit és nőt figyeltek meg, a kutatás eredménye pedig az lett, hogy azok az önkéntesek voltak a legboldogabbak (és legegészségesebbek), akik szoros kapcsolatot ápoltak olyan emberekkel, akikben igazán megbíztak, és akikre támaszkodhattak.

boldogságunk 40 százalékban saját döntéseink függvénye
Boldogságunk 40 százalékban saját döntéseink függvénye

Az idő fontosabb a pénznél

Számos tanulmány kimutatta már, hogy a boldogabb embereknek sokkal fontosabb, hogy elég idejük legyen a magánéletükre, mint hogy sok pénzük.

Azért a pénz sem jön rosszul

Egyes tanulmányok szerint az emberek boldogságérzete a jövedelmi szintekkel együtt emelkedik egészen az évi 75 000 dolláros szintig (persze ez a határérték a megélhetési költségek nagyságától függően némileg változhat. )

Sokan szembesülnek azzal életük során, hogy hiába tesznek meg mindent a boldogságukért, valójában egyre csak boldogtalanabbá válnak. A szakember szerint mindez azonban nem a véletlen műve. A boldogság leggyakoribb akadályairól korábbi cikkünkben olvashat.

Érdemes néha megállni

Azok az emberek elégedettebbek, akik néha le tudnak lassítani, és rá tudnak csodálkozni az élet apró szépségeire is.

A jó cselekedetek boldogabbá tesznek

Egy kedves gesztus, szívesség egy jó barátnak, vagy akár a rendszeres önkéntesmunka is boldogabbá teszi az embert - és egyáltalán nemcsak, aki kapja, hanem azt is, aki adja. Több kutatás is bizonyította már, hogy jó cselekedetekkel saját boldogságunk szintjét is növelni tudjuk.

A sport nemcsak fogyaszt, boldogabbá is tesz

Vizsgálatok kimutatták, hogy a fizikai aktivitás fokozza a boldogságérzetet, ráadásul a rendszeres testmozgás egészségünkre is jótékonyan hat.

A szórakozás fontosabb, mint az anyagi javak

Kutatások igazolják, hogy az emberek boldogabbak lesznek, ha pénzüket élményekre, nem pedig tárgyakra költik.

A barátokkal töltött idő is számít

Még a távolabbi ismerősökkel eltöltött idő is boldogabbá tehet minket, ha viszont közeli barátainkkal vagyunk, akkor sokkal jobban megemelhetjük a boldogságszintünket.

Forrás: independent.co.uk

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24 °C
Minimum: +10 °C

Túlnyomóan derült vagy fátyolfelhős lesz az ég. Csapadék nem várható. A délnyugatira forduló szél többnyire mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul, a hidegre hajlamos helyeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Ami az orvosmeteorológiai helyzetet illeti, fronthatással ezekben a napokban nem kell számolni.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra