„Anya, ugye meg fogok gyógyulni?” – Beni kezelésére gyűjtenek

„Mentsük meg Benit!” – ez a mottója annak az új jótékonysági kampánynak, amelyet szintén egy beteg gyermek javára hívtak életre, és amely mögé a tűzoltók is beálltak.

„Beni négyéves. Beteg. De ő nem erre gondol, hanem arra, hogy mikor mehet játszani. Te felnőtt vagy. Egészséges. Ha tudod, hogy képes vagy segíteni, akkor tedd meg” – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-bejegyzésében.

Micskó Benjámin, Beni
A négyéves Beni kezelésére gyűjtenek. Fotó: Mentsük meg Benit / Facebook

Mentsük meg Benit!

Debrecen laktanyája különleges vendéget fogad a gyereknap délelőtti bemutatóján. A debreceni tűzoltók ugyanis felkérték Micskó Benjámint – becenevén Beni –, hogy csatlakozzon hozzájuk néhány órára, és segítsen nekik egy mentési bemutatóban.

Mint írták, a tűzoltók civilben is támogatják a Duchenne-szindróma nevezetű, izomsorvadásos betegséggel küzdő Beni felépülését. Most pedig arra kérik követőiket, hogy álljanak ők is a „Mentsük meg Benit!” elnevezésű kampány mellé.

„A debreceni tűzoltólaktanyában közvetlenül is lesz lehetőség Beni kezelésének támogatására, illetve az alábbi számlaszámon is megtehetitek ezt: Mentsük meg Benit Alapítvány, 11600006-00000001-99666337 – olvasható a bejegyzésben. További részleteket itt találhatsz.

Egyébként nem ez az első eset, amikor egy beteg gyermekért fognak össze a tűzoltók. Támogatták már például a szintén Duchenne-féle izomdisztrófiával küzdő Marcit, de gyűjtöttek már a szklerózis tuberózával született Zoja kezelésére is.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +20 °C
Minimum: +13 °C

Inkább csak átmeneti szakadozások fordulhatnak elő a felhőzetben. További kisebb-nagyobb csapadékgócok érkeznek, illetve képződnek, amelyek északkelet felé mozognak, a Tiszántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Az északias szél döntően mérsékelt, a Zemplén, Bordrogköz térségében élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra