Tovább élni egy végzetes diagnózissal, vagy előre menekülni? - Ádám szülei nem adják fel küzdelmüket a Duchenne-féle izomsorvadással

Egyszer volt, hol nem volt, világra jött Ádám, egészségesen és vidáman, szülei örömére. Ám telt, múlt az idő, és a kisfiúnál felfedezték a Duchenne-féle izomsorvadást, amely jelenleg kizárólag olyan génterápiával gyógyítható, amelyet az Egyesült Államokban végeznek, és az ára nem kevesebb mint 1,3 milliárd forint. A szülők dacolva az idővel és a lehetetlennek tűnő kihívással, gyűjtésbe kezdtek.

Sokszor elgondolkodunk azon, hogy mennyire lehet hosszú egy emberi élet. Vajon élhetnénk kétszázhetven évig? A kérdés persze megválaszolatlan a tudomány jelenlegi állása szerint. Pedig pont ennyi évnyi életre lenne szükség ahhoz, hogy Ádám számára a szülők előteremtsék az 1,3 milliárd forintnyi összeget, amellyel megmenthetik az életét. A mai átlagfizetéssel számolva, ha az egyik szülő fizetéséhez soha nem nyúlnának, kétszázhetven évbe telne az előteremtése. Lehetetlen? Klaudia és Gábor alapítványt hozott létre, és gyűjtésbe kezdett, hogy előteremtse az Ádám sorspecsétjét feloldó pénzt.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31 °C
Minimum: +19 °C

Általában sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, amelyek az ország keleti, délkeleti felén tornyosulnak magasabbra. Ott vastagabb fátyolfelhőzet is lehet. A csapadéktevékenység elsősorban az ország keleti, délkeleti felére húzódik, ott több hullámban valószínűek záporok, zivatarok, sőt heves (szupercellás) zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás, nagyobb méretű jég, valamint viharos, erősen viharos széllökések kísérhetnek. Az északnyugati szél a Dunántúl mellett már a középső országrészben is feltámad. Zivatarok környezetében viharos, akár erősen viharos széllökések is lehetnek. Délutánra 26 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb. Fronthatásra napközben nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra