Nem megy a szex? Partnere hormonjai tehetnek róla!

Férfiolvasóinktól kérdezzük: előfordult már önnel olyan, hogy a legjobb este, a legjobb hangulat és a legjobb hangulatkísérők mellett sem volt partnerének kedve a szexhez? Ha igen, nyugodjon meg, nem biztos, hogy önnel van a hiba.

Portugál kutatók a Current Biology szaklapban publikálták új kutatásukat a nők és a szex témában. Eszerint az, hogy a nők mennyire akarják a szexet, hormonjaiktól függ és attól, hogy azok miként változtatják meg agyműködésüket. Ugyan a kutatók azonosították az agy azon területét, amely a női vágyakat irányítja, de a helyzet iróniája az, hogy ugyanezen terület felelős azért a viselkedésért is, amely minden szexuális közeledést hárít.

Azt már korábban is tudtuk, hogy a hipotalamusz felelős a női szervezetben az éhségért, az alvásért és a szexért, a termékeny fázisban pedig sokkal aktívabbak a hipotalamuszban található neuronok. A portugál kutatók azt állítják tanulmányukban: izolálták a hipotalamusz azon részét, ahol a hormonális állapot és a társas interakciókból származó információk találkoznak.

"Nem működik a szex a párommal, mi a baj?" - kérdezte olvasónk. Az orvos válaszát itt olvashatja!

"A rövid női társas érintkezések igencsak eltérő reakciókat hozhatnak: a kifejezett érdeklődéstől egészen az agresszióig, úgyhogy kutatásunkban azt vizsgáltuk, hogy mi történik a női agyban , hogy ilyen sarkosan eltérő reakciók születnek?" - nyilatkozta Dr. Susana Lima, a lisszaboni Champalimaud Centre for the Unknown kutatója.

Az eredmények azt mutatják, hogy a neuronok aktivitása főként a női szervezet termékenységi állapotától függött. Ha a nők nem voltak befogadó állapotban, a férfiakkal és nőkkel lefolytatott társas érintkezések során az agy hasonlóképpen működött. Ellenkező állapotban azonban az említett agyi terület csak akkor került izgalmi állapotba, amikor férfiakkal történt szociális kapcsolat.

Nem megy a szex? Partnere hormonjai tehetnek róla!

"Nagyon ellentmondó kutatások vannak azzal kapcsolatban, hogy hormonális állapotunk mennyire befolyásolja a nemek vonzódását vagy egymást taszítását. Reméljük, hogy kutatásunk segít egyértelműsíteni mindezt az ellentmondást és rávilágít, hogy agyi működésünk miként is befolyásolja viselkedésünket", tette hozzá Dr. Kensaku Nomoto, Dr. Lima kutatókollégája.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Dr. Google beelőzte Dr. House-t - ömlik a pénzünk a magánegészségügybe
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26 °C
Minimum: +12 °C

Az ország északkeleti felén-harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott valószínű több helyen zápor, zivatar. Nyugat felé haladva csökken a felhőzet mennyisége és a csapadék esélye. Az északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet. Szerdán hidegfronti hatás lesz a domináns az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.