Mikor kezdenek szexelni a kislányok?

A fiatalabb korban menstruálni kezdő lányok nem feltétlenül kezdik szexuális életüket is korábban, a két esemény között nincs összefüggés - állapították meg kutatók.

Mikor kezdik a szexet a fiatalok?

Ausztrál tudósok korábban 554 lány fejlődését kísérték figyelemmel, és kimutatták, hogy a 12 éves koruk előtt menstruáló lányok semmivel sem kezdték korábban szexuális életüket, mint azok a társaik, akiknél a havi ciklus csak később jelentkezett.

A menstruáció: alapvető tudnivalók a női ciklusról A menstruációs ciklus megismerése egy nőnek elengedhetetlen. Nemcsak akkor, ha babát akarunk, hiszen ciklusunk hossza és erőssége sok mindent elárul aktuális testi-lelki egészségünkről. Szeressük és ismerjük tehát menzeszünket , hiszen rólunk szól.

Mikor kezdik a szexet a fiatalok? pubertás nőgyógyászat szexuális élet első menstruáció gyermekgyógyászat szex menzesz
Hamar kezdik a szexet a fiatalok? Fotó: Getty Images

Sokan 15 éves kor előtt kezdik

A felmérési adatok szerint a korán menstruáló lányok mindössze 25 százaléka kezdett aktív szexuális életet élni 15 éves kora előtt, miközben ugyanez az arány a 12 és 13 éves kor körül menstruáló lányok esetében 29 százalék volt. Érdekes módon a vizsgálatból az derült ki, hogy minél korábban kezdett menstruálni egy lány, annál többet várt az első szexuális együttléttel az első vérzést követően - a korán menstruáló lányok esetében ez körülbelül öt év volt, míg a többieknél jellemzően inkább négy.

"A kutatási eredményekből egyértelműen látszik, hogy a korai fizikai érettség nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy lány, aki korán kezdett menstruálni, a szexuális életét is korábban kezdi" - nyilatkozta akkor Jennifer Marino, Melbourne Egyetem kutatója.

A korai pubertás nem jelent korai szexuális életet is

A kutatás során a tudósok a vizsgált lányok állapotát egészen húszéves korukig figyelemmel kísérték, miközben rendszeresen kérdőíveket töltettek ki a szüleikkel, és megkérték a résztvevőket, hogy vezessenek naplót. Vannak azonban, akik még a vizsgálati eredmények ellenére sem biztosak benne, hogy nincs kapcsolat a korai pubertás és a korai szexuális aktivitás között.

"Az első havi vérzés és a pubertás kezdete nem minden esetben esik egybe" - nyilatkozta Dr. Renee Boynton-Jarrett, a Boston Orvosi Egyetem gyermekgyógyász professzora. "A menstruáció általában a pubertáskor későbbi szakaszában jelentkezik először. A lányok esetében a pubertáskort sokkal pontosabban jelzi a mellek fejlődésének kezdete. Az Egyesült Államokban egyre korábbra tevődik a pubertás kezdete, ez pedig elképzelhető, hogy valóban összefüggésben van azzal, hogy a lányok manapság korábban kezdik a szexuális életüket."

Fontos a felvilágosítás

Boynton-Jarrett professzor szerint fontos lenne kideríteni, pontosan milyen hatással van a korai pubertás a szexuális életre, mert ha a korai testi fejlődés miatt valóban korábban lesznek szexuálisan aktívak a lányok, akkor erről a szülőknek és a tanároknak is tudniuk kell, hogy felvilágosíthassák őket .

"A gyerekeink minél többet tudnak a szexualitásról, annál kisebb az esélye annak, hogy valamilyen veszélyes, vagy nem kívánt helyzetbe kerülnek. Fontos, hogy minél előbb túlessünk az első felvilágosító beszélgetésen, aminek során az esetleges veszélyekről is szót kell, hogy ejtsünk" - nyilatkozta Marino.

A szexuális felvilágosítás hiánya felnőttként is gondot okozhat A fogamzásgátlás az életünk része: évekig aggódunk azon, hogy ne essünk teherbe, majd pedig azon, hogy teherbe essünk. Statisztikák igazolják, hogy a fiatal nők nem tájékozódnak eleget a fogamzásgátlásról és a nemi betegségekről, pedig a témáról már a kamaszkor kezdetekor beszélnünk kellene .

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26 °C
Minimum: +13 °C

Estig általában napos idő várható fátyol-, és gomolyfelhők kíséretében. A legtöbb felhő nyugaton, illetve északon, északkeleten várható, az említett tájakon estig még zápor, zivatar, néhol intenzívebb zivatar várható, majd este lecseng a legtöbb helyen a csapadéktevékenység. Viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra ezúttal nem kell számítanunk, ugyanakkor lesz olyan elem, ami ronthat az érzékenyebbek közérzetén.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.