Akár 18 fok is lehet (2020.02.24.)

Csapadékmentes, tavaszias időjárással indul február utolsó hete. Kedden ugyan tovább emelkedik a hőmérséklet, de már előfordulhatnak futó záporok.

Az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, a Dunántúlon azonban délnyugat felől fokozatosan terjeszkedik, ezzel együtt szakadozik majd a felhőzet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében.

Hétfőn délelőttől mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, dél körül már nem kell viharos, késő délutántól erős szélre számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

napos idő
Jól jöhet a napszemüveg, s elég lehet egy vékonyabb kabát is. Fotó: Getty Images

Éjjel se lesz hideg

Alapvetően gyengén felhős vagy derült lesz az ég, északkeleten azonban felhősebb körzetek is előfordulhatnak. Csapadék nem várható. A délnyugati szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol meg is erősödik. A késő esti 0, +7 hajnalra -2 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Záporokra számíthatunk

Kedden fokozatosan megnövekszik a felhőzet, délen több, északon kevesebb napsütésre számíthatunk. Napközben csapadék nem várható, estétől északon helyenként eső, zápor már előfordulhat. A délnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: