Visszaküldenék oda az autista kisfiút, ahol óvónői bántalmazták

Édesanyja hiába szeretné másik intézménybe átvinni gyermekét, a pedagógiai szakszolgálattól azt a választ kapta, hogy járassa továbbra is ugyanabba az óvodába, ahol korábban bántalmazták az óvónők.

Január végén az RTL Híradó riportja nyomán beszámoltunk az ötéves Áden történetéről, akit óvónői verbálisan bántalmaztak a csoportszobában. Áden ép értelmű, de nem beszélő autista. A szülőknek először az tűnt fel, hogy gyermekük viselkedése megváltozott, félt bemenni az óvodába. Édesanyja végül diktafont rejtett el a fiú hátizsákjában, és a hangfelvételből derült ki, hogy az óvónők milyen durván beszéltek vele. Folyton ráförmedtek, trágár szavakkal illették, több alkalommal Mauglinak és majomnak csúfolták.

Az RTL Híradó most újból megkereste az édesanyát, akitől megtudták, hogy bár szeretné a történtek után másik óvodába beíratni Ádent, mégis azt a választ kapta a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálattól, hogy járassa továbbra is a gyereket ugyanabba az intézménybe, mint korábban. Noha a két bántalmazó óvónőt azóta kirúgták, az anya mégsem érzi ott biztonságban a kicsit, aki az elmúlt egy hónapban újra mosolygósabbá vált, illetve a korábbi körömrágása is megszűnt.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ügyvivője arról beszélt, a legfontosabb most az lenne, hogy a fiú biztonságos közegbe kerülhessen. Hangsúlyozta, hogy a pedagógiai szakszolgálatnak, illetve az Ádent megvizsgáló szakértői bizottságnak nem az lenne a feladata, hogy konkrét intézményt jelöljön ki. Csupán azt kellene megjelölnie, hogy a gyermeknek milyen fejlesztésre van szüksége, ennél fogva milyen intézményt jelöljön ki számára a tankerületi központ.

AZ RTL Híradó az ügyben megkereste az Észak-Budapesti Tankerületi Központot és a Fővárosi Pedagógiai Szolgálatot is, de a riport adásba kerüléséig nem kaptak választ egyik intézménytől sem.

Borítókép: Getty Images

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +11 °C
Minimum: +5 °C

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Egyre inkább csak az ország északi, északnyugati felén valószínű eső, zápor, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra