Durva hangfelvétel: óvónői szidalmazták az autista kisfiút

Folyamatosan kiabáltak vele és verbálisan bántalmaztak egy ötéves autista gyermeket egy III. kerületi óvoda dolgozói. A történtekre úgy derült fény, hogy a gyanakvó édesanya diktafont rejtett el kisfia táskájában.

A csoportszobában készült hangfelvételekből az RTL Híradó mutatott be megdöbbentő részleteket. Az édesanya, Kovács Izabella elmondása szerint a több mint két és fél órás hangfelvétel során egyetlen kedves szó sem hangzik el a csoportra felügyelő két óvónő részéről autizmussal élő fia felé. Eközben viszont több alkalommal is trágár szavakkal, idegesen förmednek rá és Mauglinak, majomnak nevezik az ötéves Ádent, aki ép értelmű, de nem tud beszélni.

A szülőknek először az tűnt fel, hogy a gyermek viselkedése megváltozott, és egy idő után a csoportszobába is félt bemenni. Kovács Izabella megpróbált minderről beszélni a óvoda igazgatójával, de sem telefonon, sem személyesen nem érte utol. Egy alkalommal két órát várt hiába az intézményvezető irodája előtt állva. „Szerettem volna, hogy áttegye Ádent másik csoportba. Egészen addig, amíg nem tudott a hangfelvételről, nem is hívott vissza” – árulta el a Híradónak nyilatkozva.

A Híradó megkeresésére az óvoda fenntartója, Észak-Budapesti Tankerületi Központ azt válaszolta, vizsgálatot indítottak az ügyben, amely már le is zárult. Mindkét óvónőnek azonnali hatállyal megszüntették a foglalkoztatási jogviszonyát. Szülei Ádent másik intézménybe íratják át.

Borítókép: Getty Images

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Délelőtt az ország keleti harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan várhatók záporok, jégdara záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatar kialakulása sem kizárt. Az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Az előrejelzések szerint a szerdai napot kettős fronthatás dominálja majd.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra