Nem tudjuk bepótolni az elmaradt alvást

A hétvégi lustálkodással nem hozható be a hétközbeni alváshiány, sőt hatására inkább még álmosabbak és kótyagosabbak leszünk.

Amint azt Dr. Gregory Carter kifejtette, ha szombaton és vasárnap akár csak egy órával tovább alszunk, mint hétköznapokon, testünk belső órája megzavarodik. Emiatt vasárnap nehezebben tudunk elaludni, hétfőn pedig nehezen ébredünk. A szakember hozzátette, hogy téves az a nézet, miszerint hétvégén be kell hozni az alváslemaradásunkat, ehelyett függetlenül attól, mennyit alszunk hétközben, a maradék két napon sem szabad nyolc óránál többet ágyban tölteni.

Ha helyre akarjuk állítani belső óránkat, mindössze arra van szükségünk, hogy nyolc órával azelőtt lefeküdjünk, mint amikor kelnünk kell. Ennek ellenére a többség péntek és szombat esténként nagyon későn fekszik le, amit azzal próbál kompenzálni, hogy szombaton és vasárnap sokáig alszik. Ehhez még hozzájárul a jelentős mennyiségű alkoholfogyasztás és a lefekvés előtti e-mail-olvasgatás, melyeknek aztán egyenes következménye lesz, hogy hétfőn alig bírunk kikászálódni az ágyból.

Végezetül a szakember arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy testünk éjszakai alvásra van beprogramozva, és számos tanulmány kimutatta már, hogy azok, akik összezavarják biológiai órájukat , sokkal fogékonyabbak számos betegségre.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)