Miért jó nőnek lenni 50 felett is?

A változókor nemcsak valaminek a végét jelenti, hanem egy új korszak kezdetét is, amely sok örömet tartogathat számunkra. A múltba révedés helyett érdemes arra koncentrálni, milyen előnyei vannak az idő múlásának.

Fiatalon nem kellett sokat tenni ahhoz, hogy magabiztosan nézhessünk a tükörbe. 50 felett jóval több időt és energiát kell fektetnünk a külsőnkbe, de szerencsére megtehetjük, hisz a gyerekek már nagyok, nem kell a sarkukban lenni egész nap, élik a saját életüket. Végre megtehetjük, hogy ne éjfélkor fessünk hajat félálomban a fürdőszobában, hanem rendszeresen eljussunk fodrászhoz, kozmetikushoz, sportolni (ami a jó közérzethez is kell, nemcsak az alakunk megőrzése érdekében). Megfigyelhető, hogy sok ötvenéves nő kivirul, egész egyszerűen azért, mert jobban odafigyel önmagára, mint korábban.

változókor, menopauza, nőiség
50 felett is jó nőnek lenni.

Kitágul a világ

A kedvteléseinkre is több idő jut immár: járhatunk jógára, moziba, kiállításra, színházba, sőt utazhatunk is a párunkkal, néhány jó baráttal vagy akár egyedül is, ha ahhoz van kedvünk. Kitágul a világ, amelyet hosszú évekig meglehetősen szűk perspektívából szemlélhettünk. Élhetünk a lehetőségekkel, amelyekkel korábban nem tudtunk mit kezdeni, idő vagy anyagiak híján. Nem véletlen, hogy sokan ebben az életszakaszban valósítják meg az álmaikat, ülnek vissza az iskolapadba, kezdenek új életet, váltanak szakmát, kezdenek valami egészen másba, mint amiből a családot tartották el korábban. Biztonsági játék helyett fontosabbá válik, hogy élvezzük azt, amit csinálunk.

50 éves kor felett sem kell lemondani a remek fizikai kondícióról, a könnyedebb tréningekről és a komoly edzésről. Ebben az életkorban azonban előtérbe kell, hogy kerüljön a sportártalmak kezelése és megelőzése, a biztonság.

A váltáshoz magabiztosságot ad, hogy a sok nehézség ellenére felneveltük a gyerekeinket, és közben több fronton is helyt álltunk. Eddig csak adtunk, mostantól viszont több időnk lesz magunkra, a pihenésre, a számunkra élvezetet okozó tevékenységekre.

Párkapcsolati téren is változik az élet. A férjünkkel, a kedvesünkkel élvezhetjük, hogy több idő jut megint egymásra, de az is előfordulhat, hogy régóta lezárásra váró történetek érnek véget ebben az életszakaszban, hogy kezdődhessen valami más, valami jobb.

Nincs idő az örömtelenségre

Az elengedés, a nagy rendcsinálás ideje ez sokak életében. Egyszerűen azért, mert ilyenkor tudatosul, hogy az élet, amelyet fiatalon végtelennek érzünk, igenis véges, és nincs idő felesleges, örömtelen tevékenységekre pazarolni, hiábavaló csatákra fecsérelni. Habár egy húszévesnek valószínűleg karcsúbb a dereka, az érett asszonyoknak is nagy a rajongótábora, hisz a fiatal lányokkal ellentétben az idősebb nők ismerik a testüket, tudják, hogy mit akarnak, és bizonyított tény, hogy a libidójuk a hormonálisan kusza évek végeztével szárnyra kap. A nem kívánt terhesség többé nem mumus, a nehéz napok sem jelentenek többé akadályt az ágyban. Amit elvesz tőlünk a természet, azért ad bőven kárpótlást is.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +4 °C

A frontális felhőzet szakadozik, a gyenge csapadéksáv feloszlik. Általában többórás napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, melyekből elszórtan, hazánk északnyugati kétharmadán valószínű zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon az északnyugati, az északkeleti megyékben a délnyugati szél megélénkül, Sopronnál és a Fertőnél, valamint záporok, zivatarok nyomán is megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra az előrejelzések szerint napközben nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra