Koronavírus: itthon 75, világszerte 8700 áldozat egy nap alatt

Az elmúlt 24 órában 3064 új koronavírus-fertőzöttet és 75 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 3064 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel átlépte az 1 millió 800 ezret a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 75 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 44 286-ra emelkedett - olvasható a kormányzati tájékoztatóban . Jelenleg 137 186 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon. 2961-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 127-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 1 millió 618 ezer személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 9 718 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 10,83 millió tesztet végeztek már el az országban.

idősebb férfi koronavírus elleni oltást kap
Beoltanak egy férfit a koronavírus ellen. Fotó: MTI/Vajda János

Így áll a hazai átoltottság

Eddig már 6,39 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 6,17 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Azoknak, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már több mint 3,81 millióan meg is kapták az ismétlő oltást.

A regisztrációs oldal és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz, ráadásul márciusban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton oltási akciót tartanak a kórházi oltópontokon. Ezek keretében előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is beadathatjuk magunknak a koronavírus elleni védőoltást. Továbbra is öt vakcina közül lehet választani. A legutóbbi hétvégi oltási akción is több ezren vettek részt.

Hétfőtől megszűnnek a korlátozások

A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez.

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette: Magyarországon kivezetik a járványügyi korlátozások döntő többségét. Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség , valamint az a szabály is, amely lehetővé tette a munkáltatóknak, hogy foglalkoztatottjaik számára a munkavégzés feltételeként előírják a COVID-19 elleni védőoltás felvételét. Kivételt jelentenek ezalól a szociális és egészségügyi dolgozók, valamint a kórházakban és az idősotthonokban továbbra is megmarad a kötelező maszkviselés. Mindezeken felül kivezetik a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályokat is.

Nemzetközi adatok

Eddig 442 millió embert fertőzött meg és több mint 5,98 millió életet követelt a világban az új típusú koronavírus . Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 10,55 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház péntek délelőtti adataiból . Az elmúlt egy nap alatt 1,93 millió fertőzöttet és mintegy 8 700 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Ötödével csökkent az orvosi vizsgálatok száma a koronavírus-járvány miatt , műtétek és kivizsgálások maradtak el.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)