Rákgyógyítás: „fénysebességgel fejlődik a klinikai onkológia”

Mindannyian sokat hallunk és olvasunk arról, hogy egyre több ráktípust képes legyőzni az orvostudomány. Ennek részleteiről, illetve a jövő rákterápiáiról számol be a rakgyogyitas.hu.

Több mint négyszáz szakember regisztrált a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) Update’23 nevű kétnapos szimpóziumára, ahol a legújabb rákkutatási eredményeket ismertették. Idén 16 szakterület összefoglalóját vitatták meg a résztvevők, arról is beszélve, hogy a hazai ellátásba mi és hogyan ültethető át – számol be az eseményről a rakgyogyitas.hu.

rákbeteg, daganat, kezelés, CT
Egyre több beteg gyógyulhat meg. Fotó: Getty Images

Ha beválik egy kezelés, akár már másnaptól bevezethetik nálunk is

A klinikai onkológia fénysebességgel fejlődik, egyre gyorsabban jutnak el az újdonságok a kezdeti fázisból a rutinszerű napi alkalmazásig – hangsúlyozta az eseményen Dr. Hideghéty Katalin, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke.

Az orvostudományi eredményeket világszerte minden országban csak kisebb-nagyobb késéssel követi az egészségügyi finanszírozás változása, azaz hogy elérhetővé is válnak az újabb és újabb hatóanyagok és módszerek a betegellátásban. Sok olyan tapasztalatról is beszámolnak azonban a publikációk, amelyek a már alkalmazott kezelések eddigiektől eltérő ütemezése, adagolása, vagy a gyógyszerek és módszerek új kombinációi révén hoznak előrelépést a betegek számára. Ezek közül számos javaslat akár már másnaptól megvalósítható a magyar onkológiákon is – mondta el Dr. Bodoky György, a szimpózium elnöke.

Az eseményen beszéltek arról az általános törekvésről is, hogy mára sok kutatás azt próbálja megállapítani: mi a minimálisan szükséges beavatkozás a gyógyuláshoz. Mivel a daganat legyőzése egyre többeknek sikerül, egyre fontosabb az is, hogy a rák utáni élet is a lehető legkevesebb kompromisszummal járjon az életminőséget tekintve. Különleges gyógyulástörténetek is elhangzottak, amikről a rakgyogyitas.hu cikkére kattintva olvashatsz.

Míg a rákos megbetegedések száma várhatóan emelkedik majd a jövőben is, a kezelésben hatalmas előrelépések történnek nap mint nap. Az elmúlt években is számos új rákterápiás eljárást hagytak jóvá. Részletek

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16 °C
Minimum: +4 °C

A köd mindenhol feloszlik, a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk. Helyenként fordulhat elő zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a déli, délkeleti tájakon. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, a délkeleti, keleti határnál lesz a legmelegebb. Fronthatásra napközben nem kell számítani az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra