A kutyák foga ezektől törik könnyen

Az elmúlt években számos fogorvos adott ki figyelmeztetést a kemény kutyajátékok és a fogtörések növekvő számának összefüggésével kapcsolatban. Az egyre szaporodó esetek miatt egyre többen sürgették a probléma átfogó, tudományos vizsgálatát.

A Pennsylvaniai Egyetem friss kutatása a kutyáknál előforduló fogtörések okait vizsgálta, és új szabványt határozott meg a kutyajátékok és rágcsák keménységének vizsgálatához. A kutatás - amelyet a Mars Petcare támogatott - azt is feltárta, hogy mi az a maximális erő, amelyet elbír egy kutya fogazata, mielőtt eltörne. Az eredmények azt bizonyítják, a kemény tárgyak rágása veszélyt jelenthet a kutyák fogazatára és könnyen fogtöréseket okozhat, hiszen az állatok állkapcsa jelentős erőhatás kifejtésére képes.

kutya, kutyajáték, jutalomfalat, rágás, fogak, fogtörés,
A kemény tárgyak nem tesznek jót a kutyák fogainak. Fotó: 123rf

Gyakori a fogtörés

A fogtörés a leggyakoribb probléma, amellyel a felkeresik az állatfogászati rendelést. A szakemberek szerint az ilyen esetek túlnyomó többsége a túl kemény tárgyak rágása miatt történik. A törések nagy része olyan fogakat érint, amelyeknek fontos funkciója van, emiatt erős fájdalmat okoznak a kutyáknak. A kutatás eredményeit a kutyaeledelt és kutyajátékot gyártó cégek hasznosíthatják leginkább.

Az ínybetegség tünetei kutyáknál - részletek itt!

"A kutatás eredményeinek segítségével a termékeket aszerint tudjuk vizsgálni, hogy okozhatnak-e fogtörést . A texturális biztonság új szabványának kialakítását teszik lehetővé, amelyet reményeink szerint minden rágcsa- és játékgyártó úgy tekint majd, mint iránymutatás ahhoz, hogy a jövőben elkerülhessük az ebből fakadó fogtöréseket" - mondta Dr. Alex Reiter, a kutatás vezetője.

A gyártók, a forgalmazók és az állatorvosok azon dolgoznak jelenleg, hogy egy új szabvány jöhessen létre az iparágban. Ugyanis jelenleg nincs általánosan elfogadott határérték a kutyajátékok és rágcsák keménységének meghatározásához.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +13 °C
Minimum: +6 °C

Főként az Északi-középhegységben tartósan borult maradhat az ég. Másutt nagyobbrészt már szakadozott felhőzet valószínű, de felhősebb körzetek bárhol előfordulhatnak. Elszórtan záporeső előfordulhat. Hajnalra többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. A délkeleti, déli szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul. Ma egy hidegfront okozhat tüneteket az arra érzékenyeknél. Elsősorban fokozott görcshajlam, fejfájás, magas vérnyomás, szédülés jelentkezhet. A légnyomás nem változik.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra