Óriási fejlesztést jelentett be a BioTechUSA

Új, modern automata raktárral bővült Szadán a BioTechUSA cégcsoport gyártó- és logisztikai központja. A beruházásnak köszönhetően még gyorsabbá válik a fogyasztók és üzleti partnerek rendeléseinek kiszolgálása.

A BioTechUSA cégcsoport saját tulajdonban lévő gyártóüzemeit és logisztikai központját Szadán és Dunakeszin alakította ki, összesen közel 44 ezer négyzetméter hasznos összterületen, 24 ezer raklap tárolási kapacitással. Itt gyártja és csomagolja termékei túlnyomó részét: évente 20 millió szeletet, 20 ezer tonna port, 1 milliárd kapszulát és tablettát. A saját gyár és logisztikai központ lehetőséget ad arra, hogy a vállalat egyedi, minőségi termékeket állíthasson elő, másrészről pedig arra, hogy a fogyasztói igényeket gyorsan, flexibilisen és magas minőségben szolgálja ki – olvasható a cég lapunkhoz eljuttatott közleményében.

gallery-image
gallery-icon
Galéria

Mire képes egy automata raktár?

A 450 négyzetméter alapterületű, kétszintes automata raktárban szintenként 20 sor, összesen 9 600 láda helyezkedik el, melyek ki- és betárolását 4-4 rakodógép végzi. A két szint közötti ládamozgatást 3 lift segíti, a folyamatot pedig a munkatársak 6 kezelőpulton keresztül irányítják. A havonta nagyságrendileg 60 ezer rendelés lebonyolítására és 300 ezer darab termék tárolására képes raktár a hagyományos „ember az áruhoz” elvvel szemben az „árut az emberhez” elven működik, amelynek egyik legnagyobb előnye, hogy a dolgozó részéről nem igényel fizikai raktári bejárást.

A fejlesztésnek köszönhetően, amennyiben a raktár összes kiszedési pontja teljes kapacitással üzemel, percenként 8 rendelés kiszedésére képes. Ezáltal a kiszedési idő töredéke lett a hagyományos komissiózási, azaz a kézi kiszedési időnek, így a vevői és partneri rendelések összeállítása jóval hatékonyabbá vált. „Folyamatosan fejlesztünk, ami nemcsak a termékfejlesztésben és az üzletstratégiában, hanem a kiszolgálási hatékonyságunkban is megmutatkozik. Új automata raktárunk segítségével gyorsabban és kevesebb hibával tudjuk eljuttatni a csomagokat fogyasztóinkhoz, hogy ezzel is fokozzuk a vásárlói élményt” – mondta el Lévai Bálint, a BioTechUSA cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa.

A teljes beruházás – beleértve például a vállalatirányítási rendszer fejlesztését, az anyagmozgató gépek és a szükséges eszközök beszerzését is – összesen 1 milliárd forintból valósult meg, amelyből az állami támogatás mértéke 245,4 millió forint.

A dolgozók kényelmét is szolgálja a modernizálás

A szervezetfejlesztés következő lépéseként a közelmúltban a cégcsoport Ezred utcai bérelt raktárának költözése és az ezzel járó logisztikai rendszerintegráció is sikeresen lezajlott. Közel 80 munkatárs döntött úgy, hogy a megváltozott munkavégzési helyszín ellenére is a cégnél képzeli el jövőjét. Mindezeken túl a vállalat szadai komplexumának modernizálása keretében vadonatúj, több mint ezer négyzetméter hasznos összterületű szociális blokkokat is fejlesztett.

„Közel 600 munkavállalónk dolgozik Szadán hétfőtől péntekig 2 műszakos munkarendben, kényelmes, rendezett munkakörnyezetben. A 2023-as létszámbővülés miatt, illetve dolgozóink kényelme érdekében a logisztika területén jelentősen megnöveltük az öltözők és az étkezőterület méretét. A szociális juttatások körében minden dolgozónk számára a kötelező szünetidőnél többet biztosítunk fizetett munkaidőként. Emellett kollégáink sportolásának és egészségének támogatása érdekében egy teljesen felszerelt, kétszintes edzőtermet is kialakítottunk új épületegységünkben. Célunk, hogy vonzó munkakörnyezetet biztosítsunk munkatársaink számára, fokozzuk lojalitásukat, és így hosszú évekig dolgozhassunk együtt” – mutatott rá Markovics Diána, a BioTechUSA ellátási területekért felelős ügyvezető igazgatója.

Újabb fejlesztésekkel készülnek

A vállalat 2024-ben is folytatja fejlesztéseit hosszú távú omnichannel üzleti stratégiájával összhangban. Ennek lényege, hogy a cégcsoport minden lehetséges platformon értékesít: termékeihez hozzá lehet jutni offline és online, saját és partneri webáruházakban és boltokban, edzőtermekben, hipermarketekben, élelmiszerboltláncokban, drogériákban, töltőállomásokon és patikákban. Az óbudai központi irodaház korszerűsítése és edző- és boxteremmel történő bővítése mellett egy prémium, évi több mint 50 millió fehérjeszelet előállítására alkalmas gyártósor kialakítása is folyamatban van a szadai gyártó- és logisztikai komplexumban. Az év során megkezdik az üzemi szociális épületrész bővítését szolgáló beruházásukat is, amely során növelik az öltözők és az étkező területét. Mindezekkel párhuzamosan pedig a dunakeszi üzem technológiai korszerűsítése zajlik, és további energetikai – főként napelemes rendszerek – fejlesztések kivitelezését is megkezdte a cégcsoport.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +13 °C
Minimum: +4 °C

A felhőzet hazánk délkeleti, keleti részén is szakadozik, arrafelé rövidebb, másutt hosszabb időre is kisüthet a nap. Elsősorban a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában, valamint a Dunántúl nyugati és északi tájain alakulhatnak ki a déli óráktól záporok, jégdara záporok, amelyeket villámlás, dörgés is kísérhet. A hegyekben hózápor is lehet. Az északi, északnyugati szelet az ország nyugati felén élénk, néhol erős lökések kísérik. Emellett záporok, zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő. A melegedésnek egy markáns hidegfront vetett véget, ami sokaknál okozhat kellemetlenséget.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra