Pszichiátriai betegek festményeiből nyílt kiállítás

Pszichiátriai betegek alkotásaiból összeállított kiállítás várja az érdeklődőket a Budapest Art Brut Galériában. A kiállítás célja, hogy a pszichiátriai betegséggel élők alkotásainak bemutatásával csökkentse a betegekkel kapcsolatos előítéleteket.

"Egészen évben nyitva tart a galéria, és a negyedévente megújuló kiállításokkal a pszichiátriai betegek rehabilitációját segítjük" - mondta el Kovács Emese, a galéria igazgatója keddi sajtótájékoztatóján. "Tavaly a galériával együttműködő Moravcsik Alapítvány egy európai uniós pályázat elnyerésével megnyithatta a Budapest Art Brut Galériát" - részletezte Dr. Simon Lajos, a Moravcsik Alapítvány Kuratórium elnöke. "Így Kreatív és Művészetterápiás Műhelyünk nem csak a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Osztályán kap helyet, hanem a galériában is dolgoznak betegeink" - magyarázta Kovács Emese. "Készségeik fejlesztésével célunk, hogy a társadalom teljes értekű tagjai lehessenek".

Jelenleg a Budapest Art Brut Galériában a Semmelweis Egyetem pszichiátriai osztályán fekvő betegek alkotásai a mellett Mohács Város Önkormányzatának Pándy Kálmán Otthonának lakói, valamint a budapesti Szent János Kórház Pszichiátriai Osztályán lévő betegek műveiből összeállított kiállítása is megtekinthető minden nap 10 és 14 óra között.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24 °C
Minimum: +13 °C

A zártabb felhőzet és összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul. Ugyanakkor mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő. Frontok napközben nem okoznak kellemetlenséget.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra