Pszichiátriai betegek festményeiből nyílt kiállítás

Pszichiátriai betegek alkotásaiból összeállított kiállítás várja az érdeklődőket a Budapest Art Brut Galériában. A kiállítás célja, hogy a pszichiátriai betegséggel élők alkotásainak bemutatásával csökkentse a betegekkel kapcsolatos előítéleteket.

"Egészen évben nyitva tart a galéria, és a negyedévente megújuló kiállításokkal a pszichiátriai betegek rehabilitációját segítjük" - mondta el Kovács Emese, a galéria igazgatója keddi sajtótájékoztatóján. "Tavaly a galériával együttműködő Moravcsik Alapítvány egy európai uniós pályázat elnyerésével megnyithatta a Budapest Art Brut Galériát" - részletezte Dr. Simon Lajos, a Moravcsik Alapítvány Kuratórium elnöke. "Így Kreatív és Művészetterápiás Műhelyünk nem csak a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Osztályán kap helyet, hanem a galériában is dolgoznak betegeink" - magyarázta Kovács Emese. "Készségeik fejlesztésével célunk, hogy a társadalom teljes értekű tagjai lehessenek".

Jelenleg a Budapest Art Brut Galériában a Semmelweis Egyetem pszichiátriai osztályán fekvő betegek alkotásai a mellett Mohács Város Önkormányzatának Pándy Kálmán Otthonának lakói, valamint a budapesti Szent János Kórház Pszichiátriai Osztályán lévő betegek műveiből összeállított kiállítása is megtekinthető minden nap 10 és 14 óra között.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)