Szerencsejáték-függőség: veszélyben a férfiak

Minden hatodik férfi a szerencsejáték-függőség legalább egy jelét mutatta az elmúlt évben - derül ki egy friss angol kutatásból, amely nemzetközi tendenciára hívja fel a figyelmet.

A 16 és 24 év közötti férfiak több mint tizede vallotta be, hogy a veszteséget még nagyobb téttel próbálja meg behozni, amikor veszít, és minden huszadik bűntudatot érez a szokása miatt. Mások úgy nyilatkoztak, hogy többet kockáztatnak, mint amekkora veszteséget megengedhetnének maguknak, egészségügyi problémáktól szenvednek a vagyontárgyat adtak el a tevékenységük finanszírozására.

A korcsoport tagjainak körülbelül 5 százalékáról lehetett megállapítani, hogy a közepes kockázattal él a szerencsejáték-függőséget illetően. További 10 százalék ugyancsak veszélyben volt, ám ennél alacsonyabb szinten. Az összes korcsoportot figyelembe véve minden 14. férfi és minden 50. nő tartozott a veszélyeztetettek közé.

A szerencsejáték-függőség depresszióhoz is vezethet

Az eredmények egy brit közegészségügyi tanulmányból származnak, amelynek során 8000 felnőttet és 2000 gyermeket vett górcső alá az angol Egészségügyi és Szociális Információs Központ, amelynek következtetése alapján a szerencsejáték "többségi tevékenység" az országban. A férfiak 68, míg a nők 61 százaléka játszott legalább egyszer az előző évben. A nemzeti lottó számított a legnépszerűbb szerencsejáték-formának, amelyet a kaparós sorsjegyek és más lottófajták követtek a lóverseny mellett.

A szerencsejáték a középkorúak körében volt a legelterjedtebb, míg a 24 éven aluliak és a 75 éven felüliek játszottak a legkisebb eséllyel az elmúlt 12 hónapban. Ennek ellenére a 16 és 24 év közötti férfiak mutatták a legerősebb hajlamot a függőségi problémákra, melyek akár depresszióhoz és álmatlansághoz is vezethetnek.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17 °C
Minimum: +3 °C

Alapvetően napos időre számíthatunk a délnyugat felől növekvő fátyolfelhőzet és a kevés gomolyfelhő mellett. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések. Késő estére többnyire 4 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra