Új pszichiátriai betegségeket neveztek meg

Ha a gyermekünk gyakran ingerlékeny és szeszélyes, a diagnózisban nemsokára már a TDD, teljes nevén diszfóriás kedélyzavar lesz olvasható.

Ha Asperger-szindrómában, az autizmus egy formájában szenved, nemsokára talán már nem is szabad így nevezni, az új szakkifejezés az "enyhe autizmus spektrumzavar" lesz. Ha pedig nem az erőssége a matek, diszkalkuliáról beszélünk.

Ez csupán néhány azok az új betegségnevek és elmezavarok közül, melyeket az Amerikai Pszichiátriai Társaság (APA) adott ki. Az új szakkifejezéseket az elmeorvosok kézikönyvébe, a Diagnosztikai és Statisztikai Kézikönyvbe (DSM) is bele kell foglalni. Ha az összes javasolt kifejezés bekerül az új DSM-be, melyet várhatóan három éven belül adnak ki, a "mentális retardáció" helyét a politikailag korrektebb "értelmi fogyatékos" veheti át, és az olyan állapotokat,

A döglött lótól az evészavarigmint például az evéskényszer, a bona fide elmezavarok kategóriájába fog tartozni. A szerencsejáték-függők külön kategóriába kerülnek, amelyet viselkedési függőségnek neveznek.

Ha azonban kategorizálni szeretnénk azokat a különböző korosztályú gyerekeket, akik bezárkóznak a szobájukba, és órákat töltenek az Internet előtt, egyelőre várnunk kell. Eredetileg felmerült, hogy az internetfüggőséget is ugyanabba a kategóriába sorolnák, mint a szerencsejáték-függőket, a munkacsoport azonban végül úgy döntött, hogy ehhez nem áll rendelkezésre elegendő kutatási adat.

Az APA az Interneten megjelentette a DSM összes javasolt változtatását, hogy a nagy nyilvánosság is megtekinthesse és véleményt mondhasson az elképzelésekről.

A meglévő vagy új betegség diagnosztizálásának feltételeit ezt követően, a következő két év folyamán fogják felülvizsgálni és pontosítani. A kritériumok némelyikét terepkísérletekkel ellenőrzik, hogy kiderüljön, beválnak-e a való életben.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

Videó: HáziPatika.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34 °C
Minimum: +19 °C

Szaharai por, valamint fátyolfelhők szűrik, teszik bágyadttá a napsütést. Csapadék nem valószínű. A déli szél helyenként megélénkül. Késő estére 24 és 31 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra