Kérdés: Negyvenes évei elején járó férfi vagyok, második párommal, aki 34 éves. Öt éve élünk együtt. Nagy szerelemnek indult, és minden tökéletesnek tűnt, jól megértettük egymást. Szexuális életünk is ...

A hormonzavarok esetében a terhesség javíthat is, ronthat is. Lehetetlen ezt előre megjósolni. Abban viszont igaza van, hogy a hormonprobléma önmagában nem magyarázza a kettőjük közötti viszony megváltozását, azaz azt, hogy a párja szinte elfelejtette, hogy nő is, nem csak barát. Javasolnám, hogy párterápiára jelentkezzenek.

Párkapcsolatok

Negyvenes évei elején járó férfi vagyok, második párommal, aki 34 éves. Öt éve élünk együtt. Nagy szerelemnek indult, és minden tökéletesnek tűnt, jól megértettük egymást. Szexuális életünk is tartalmas és örömteli volt, gyakran megkívántuk egymást. Mindez úgy három éve változott meg. Páromból a vágy kihunyt, visszahúzódó lett, eleinte nem értettem a dolgot, azt hittem, van valakije. Aztán idővel gyors hízásnak indult, egy év alatt több mint húsz kilót szedett fel, és ezzel párhuzamosan a szexuális életünk gyakorlatilag megszűnt, ami maradt havonta-kéthavonta egyszer, az már örömtelen volt. Vérzészavarai támadtak, hol kimaradt a menstruációja hónapokra, hol meg nem állt el a vérzés, egészségügyi köret lett a vége. Rohangáltunk orvostól orvosig, de semmilyen szervi problémát nem találtak. Ennek ellenére végül is anovulációt, sárgatest elégtelenséget állapítottak meg, és folyamatos hormonkezeléssel tartják rendben a havi ciklusát. Az orvosa szerint, ha sikerülne teherbe esnie, az rendezné a dolgot. Eleinte ez jó ötletnek tűnt, tényleg szerettünk volna közös gyereket, de most komoly kérdőjelek merültek fel bennem az egész kapcsolat jövőjéről. Párom nagyszerű családanya, de én reménytelenül elvesztettem a Nőt. Szexuális életünk tönkrement, már szorongunk a témától, és próbálkozni sincs kedvünk. Már nekem is merevedési zavaraim vannak a frusztrációtól, neki meg eszébe sem jut, hogy esetleg nekem hiányozna valami. A belső tűz, a szerelem eltűnt. Úgy érzem, annak ellenére, hogy szeretem őt, kapcsolatunknak így nincs jövője. Úgy tűnik egyetlen lehetőségem maradt: szakítani és újrakezdeni, mert így előbb utóbb úgyis az lesz a vége. De folyamatosan vívódom: lehet, hogy érdemes kitartanom és egy terhesség mindent megváltoztat majd? Rendeződhet ez a helyzet még jó irányba?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza párkapcsolatok témában:

A hormonzavarok esetében a terhesség javíthat is, ronthat is. Lehetetlen ezt előre megjósolni. Abban viszont igaza van, hogy a hormonprobléma önmagában nem magyarázza a kettőjük közötti viszony megváltozását, azaz azt, hogy a párja szinte elfelejtette, hogy nő is, nem csak barát. Javasolnám, hogy párterápiára jelentkezzenek.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)