Olyan gyors volt a szülés, hogy be sem értek a kórházba

Rendhagyó szülésről számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Mint írták, a szülés olyan gyorsan zajlottak az események, hogy a bajtársak kénytelenek voltak megállni út közben, hogy a vajúdó nő – mindössze néhány perc alatt – világra hozhassa negyedik gyermekét.

„Ármin egy percet sem várt tovább” – kezdi friss posztját az Országos Mentőszolgálat. A bejegyzésben egy 30 év körüli nőről mesélnek, akihez hétfőn kérték a mentők segítségét a Heves megyei Aldebrőre.

baba, szülés, születés, mentők, OMSZ
Néhány perc alatt született meg a baba. A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A várandós nőnél délután kezdődtek a fájások, és rövid időn belül riasztották is hozzá a mentőket, akik néhány perc alatt ki is értek a helyszínre. Szinte azonnal el is indultak a kismamával a kórházba, ám Kerecsendnél felgyorsultak az események: hirtelen beindult a szülés.

Az első gyermeküket váró kismamák gyakran aggódnak emiatt, ám a szakember szerint könnyedén felismerhető, ha megindul a szülés.

„Miközben bajtársaink félreálltak és felkészültek a szülés levezetésére, a mentésirányítás rögtön esetkocsit riasztott segítségül. Az életmentők közreműködésével a boldog anyuka végül bonyodalmak nélkül, mindössze néhány perc alatt világra hozta negyedik gyermekét” – közölték.

A helyszíni ellátást követően az anyát és újszülött kisfiát is stabil állapotban szállíthatták kórházba.

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)