Tesztelhet az egész család - még omikronra is! (x)

Az omikron vírusváltozat gyors terjedés miatt egyre fontosabbá válik az otthoni tesztelés, akár a kisgyerekek számára is. Kiderült, hogy biztonsággal választhatjuk az önellenőrző nyáltesztet is, aminek a legfőbb előnye nem csak az egyszerű használat.

teszt

Nyálteszt vagy orrteszt?

A koronavírus-járvány elején az egészségügyi gyakorlat az orr- és garattesztek alkalmazása volt, a PCR teszteket jelenleg is így végzik. Az omikron változat terjedésével azonban egyes szakértők a nyálalapú tesztekre való átállást szorgalmazzák, amelyek napokkal korábban észlelhetik a fertőzéseket, mint az orrminta-alapú tesztek. A Marylandi Egyetem légúti vírusok szakértője ezt azzal magyarázza, hogy a vírus először a szájban és a torokban jelenik meg, már a tünetek megjelenése előtt.

Hamarabb ad pontos választ a nyálteszt?

Igen. Ez azt jelenti, hogy a lehetséges fertőzés kezdeti szakaszában is biztosabbak lehetünk az eredményben. Tegyük fel, hogy a család egyik tagja közvetlen kontaktja volt egy igazolt fertőzöttnek, de tüneteket nem mutat. Ilyenkor a SCREEN ITALIA koronavírus nyáltesztet azonnal elvégezhetjük, akár a család többi tagján is, így gyorsan és egyszeren kiderül, hordozzák-e a vírust, és a családtagok mehetnek-e közösségbe. A nyálminták a kezdeti időszakban körülbelül háromszor annyi vírust tartalmaztak, mint az orrminták. Nem véletlen, hogy az Amerikai Egyesült Államokban egyre több helyen alkalmaznak nyál alapú PCR-tesztelést.

teszt

Mitől lesz megbízható egy teszt?

A minőséget a koronavírus-teszteknél a tesztben használt összetevők, például a membrán vagy az aranykolloid adja, azonban a tesztek gyártása és minőségbiztosítása szabályozatlan, így a távol-keleti COVID-19 antigén tesztek minősége ingadozhat. A SCREEN ITALIA COVID-19 antigén nyáltesztet az olasz Screen Pharma Srls forgalmazza, bevizsgált összetevőkkel, ami 97 százalékos pontosságot eredményez.

A SCREEN ITALIA koronavírus nyálteszt elsőként érhető el gazdaságos, családi kiszerelésben, ami öt darab tesztet tartalmaz kedvező áron, így az egész család tesztelése egyszerűbb és gazdaságosabb, mint valaha.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +13 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők nagyrészt összeesnek, és nagy területen kiderül az ég. Főleg az északkeleti harmadban azonban továbbra is előfordulhat záporos csapadék. Az északi, északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon olykor élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 0 és +5 fok között valószínű, de a felhős tájakon ennél enyhébb idő, míg a hidegre hajlamos helyeken néhol gyenge fagy is lehet. Továbbra is változékony marad az időjárás.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra