Rendszeres edzéssel a hátfájás ellen

A hátfájás hátterében gyakran a rossz tartás és a test statikai egyensúlyának megbomlása áll. Rendszeres mozgással, a hátizmok tónusának javításával ezek a fájdalmak csökkenthetőek és az életminőség javítható. A mozgásszegény élet és a civilizációs ártalmak fokozott terhelést jelentenek a szervezetnek. Ülünk a munkahelyen, az autóban, étkezéskor az asztalnál, az iskolában, a moziban és a tévé előtt is, pedig az ülés, pláne a helytelen testtartású ülés, nem tesz jót a hátnak. Sokan küzdenek túlsúllyal, amely szintén problémát jelent az egész test számára.

Többek között terheli a hátat és deformálja a járást, az erőltetett járás pedig könnyen vezethet görnyedt, rossz testtartáshoz. Ugyanilyen okokból okozhat problémát a rendszeresen viselt tűsarkú cipő is. A test ugyanis egyensúlyra törekszik és ebben az egyensúlyban a gerincnek és a hátizmoknak nagy szerep jut. A rosszul megválasztott cipő vagy a szükséges masszázsfotel ugyancsak sokat javíthat a közérzeten és a hátizmok állapotán. Azonban tévedés lenne azt hinni, hogy masszázzsal kiválthatjuk és elhanyagolhatjuk a hátizmok rendszeres edzését.

K.E.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció