Kérdés: Tegnap vásároltam egy terhességi tesztet, mely pozitív lett. Nagyon örülünk neki, de kétségbe is vagyok esve, mert magas vérnyomásomra szedek gyógyszert. Kb. 10 hetes terhes lehetek. Kérdésem az lenne, ...

A gyógyszerét eszébe ne jusson abbahagyni, mert gutaütést kaphat, s lebénul! Szedje nyugodtan tovább, de menjen el orvoshoz. A készítmény nem fokozza a fejlődési rendellenesség előfordulási kockázatot.

Magas vérnyomás

Tegnap vásároltam egy terhességi tesztet, mely pozitív lett. Nagyon örülünk neki, de kétségbe is vagyok esve, mert magas vérnyomásomra szedek gyógyszert. Kb. 10 hetes terhes lehetek. Kérdésem az lenne, hogy árthattam-e a babának a gyógyszerrel. Most abbahagyom a gyógyszer szedését mindaddig, míg felkeresem az orvosom. A továbbiakban szedhetek valamilyen gyógyszert a vérnyomásomra?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza magas vérnyomás témában:

A gyógyszerét eszébe ne jusson abbahagyni, mert gutaütést kaphat, s lebénul! Szedje nyugodtan tovább, de menjen el orvoshoz. A készítmény nem fokozza a fejlődési rendellenesség előfordulási kockázatot.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +0, +6 °C

A reggeli párásságot követően sok napsütésre készülhetünk, számottevő csapadék nem alakul ki, legfeljebb északkeleten lehet kisebb eső. Mérsékelt marad a szél, a csúcshőmérséklet 15, 20 fok között alakul. Kedden nem jön front. Kicsit hűvös lesz a reggel, emiatt kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, de napközben már a melegedés és a hőingás okozza a panaszokat. Fokozódik a migrénhajlam, többen fáradékonyak lehetnek, erősödhetnek a gyulladások. A napsütés hatására viszont javul a hangulat és a közérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: