Orbán: szankció vár arra, aki nem kéri a 2. oltást

Az utóbbi időben egyre többet lehet hallani arról, hogy egyesek csak a védettségi igazolvány miatt vállalják be az első koronavírus-vakcinát, a második dózist viszont már nem kérik - holott arra is szükség lenne a teljes és tartós védettség kialakulásához. Ennek a trükközésnek azonban most vége.

Koronavírus: újabb enyhítéseket jelentettek be - kattintson!

Az adatok szerint nagyon sok olyan magyar állampolgár van, aki nem jelent meg a második koronavírus -oltásra kijelölt időponton. Ezért arról döntött a kormány, hogy akinek már lejárt a második dózis beadásának határideje, azt törlik a védettek listájáról, vagyis érvénytelenítik a védettségi igazolványát - jelentette be a csütörtöki kormányinfón Orbán Viktor miniszterelnök. Ez tehát azt jelenti, hogy aki nem kéri a második oltást, az nem fog tudni bemenni azokra a helyekre, amelyek csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
Egy nő megkapja a koronavírus elleni oltóanyag második adagját.Fotó: MTI/Komka Péter

"Legyűrtük a 3. hullámot"

A miniszterelnök a hazai koronavírus-járvány alakulásával kapcsolatban elmondta, az új fertőzöttek száma egyre gyorsuló ütemben csökken, és "nagyon mélyre", 1,32 százalékra süllyedt a pozitív tesztek aránya. "Magabiztosan azt mondhatjuk, hogy a harmadik hullámot már legyűrtük" - jelentette ki Orbán.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy az új típusú koronavírus okozta járvány "nem általánosságban véve ért véget, hanem csak azok számára, akik beoltották magukat". A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy az oltatlanok továbbra is veszélyben - bizonyos egészségügyi állapot esetén akár életveszélyben is - vannak.

Olthatják a 12-16 éveseket

A kormány a szerdai ülésén a serdülők COVID-19 elleni vakcinázásával kapcsolatban is döntött. A miniszterelnök közölte, hogy engedélyezik a 12-16 évesek beoltását is, külön oltási kampányt azonban nem szerveznek ennek a korosztálynak. Egyébként a kiskamaszok is a korábban megszokott módon tudnak regisztrálni és időpontot foglalni - jegyezte meg Orbán Viktor.

Két újabb ország ígért szabad beutazást az oltottaknak - olvassa el a részleteket!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +5, +10 °C
Minimum: -5, +2 °C

A napsütés mellett felhőátvonulásokra kell készülni, ezekből helyenként zápor, a hegyekben esetleg hózápor is kialakulhat. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 5, 10 fok között alakul. Kedden már nem lesz front felettünk, de sokan még mindig hidegfronti tüneteket tapasztalhatnak magukon. A reggeli ízületi panaszok napközben is fennállhatnak, illetve erős fejfájás is jelentkezhet, ami a szeles tájakon lehet intenzívebb. Ingadozhat a vérnyomás, jellemző lehet a rossz közérzet. Sokan még az óraátállítást sem heverték ki. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: