Orbán: szankció vár arra, aki nem kéri a 2. oltást

Az utóbbi időben egyre többet lehet hallani arról, hogy egyesek csak a védettségi igazolvány miatt vállalják be az első koronavírus-vakcinát, a második dózist viszont már nem kérik - holott arra is szükség lenne a teljes és tartós védettség kialakulásához. Ennek a trükközésnek azonban most vége.

Koronavírus: újabb enyhítéseket jelentettek be - kattintson!

Az adatok szerint nagyon sok olyan magyar állampolgár van, aki nem jelent meg a második koronavírus -oltásra kijelölt időponton. Ezért arról döntött a kormány, hogy akinek már lejárt a második dózis beadásának határideje, azt törlik a védettek listájáról, vagyis érvénytelenítik a védettségi igazolványát - jelentette be a csütörtöki kormányinfón Orbán Viktor miniszterelnök. Ez tehát azt jelenti, hogy aki nem kéri a második oltást, az nem fog tudni bemenni azokra a helyekre, amelyek csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
Egy nő megkapja a koronavírus elleni oltóanyag második adagját.Fotó: MTI/Komka Péter

"Legyűrtük a 3. hullámot"

A miniszterelnök a hazai koronavírus-járvány alakulásával kapcsolatban elmondta, az új fertőzöttek száma egyre gyorsuló ütemben csökken, és "nagyon mélyre", 1,32 százalékra süllyedt a pozitív tesztek aránya. "Magabiztosan azt mondhatjuk, hogy a harmadik hullámot már legyűrtük" - jelentette ki Orbán.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy az új típusú koronavírus okozta járvány "nem általánosságban véve ért véget, hanem csak azok számára, akik beoltották magukat". A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy az oltatlanok továbbra is veszélyben - bizonyos egészségügyi állapot esetén akár életveszélyben is - vannak.

Olthatják a 12-16 éveseket

A kormány a szerdai ülésén a serdülők COVID-19 elleni vakcinázásával kapcsolatban is döntött. A miniszterelnök közölte, hogy engedélyezik a 12-16 évesek beoltását is, külön oltási kampányt azonban nem szerveznek ennek a korosztálynak. Egyébként a kiskamaszok is a korábban megszokott módon tudnak regisztrálni és időpontot foglalni - jegyezte meg Orbán Viktor.

Két újabb ország ígért szabad beutazást az oltottaknak - olvassa el a részleteket!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: