Működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi centruma?

HáziPatika

Egy belső levél szerint a Honvédkórház sürgősségi centruma hamarosan működésképtelenné válhat.

A jelenlegi személyi állománnyal és műszerezettséggel működésképtelen lehet?

A Kun Szabó István vezérőrnagynak, az MH Egészségügyi Központ parancsnokának írt belső levél szerint a Honvédkórház sürgősségi centruma "legkésőbb október első harmadának végére jelen személyi állománnyal, illetve műszerezettséggel működésképtelenné válik" - közölte az Index.hu,  melynek anonim üzenetküldő alkalmazásán keresztül érkezett a dokumentum. A levél az is részletezi, milyen problémák vezethettek el odáig, hogy Zacher Gábor, a sürgősségi osztály vezetője távozott posztjáról.

Működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi centruma egy kiszivárgott belső levél szerint
A levél szerint hamarosan működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi osztálya

Gondot okozhat az ügyeletek megszervezése is

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Zacher Gábor péntek éjfélig dolgozott a kórház sürgősségi osztályán. Az ő aláírásával készült levél felsorolja, hogy a sürgősségi centrumban dolgozó orvosok közül hatan töltik felmondási idejüket, ketten gyermeket várnak, egy ember végleg el akarja hagyni a pályát, többen kevesebb óraszámban vagy félállásban szeretnének dolgozni, egy orvos a PhD-ja miatt fizetés nélküli szabadságra megy, egy orvost pedig külföldi misszióba vezényeltek.

Ő lehet Zacher Gábor utódja

Ahogy arról korábban írtunk, már meg is lehet Zacher Gábor utódja a Honvédkórház sürgősségi osztályán: Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) korábbi főigazgatója lehet a Honvédkórház sürgősségi osztályának új vezetője, egyelőre megbízott vezetőként.

A dokumentum szerint gondot fog okozni az ügyeleti műszakok megszervezése is, mert a távozókat nem tudják teljes mértékben pótolni, és az ügyeleti műszakokban keletkezett "lyukak" betöltésére más osztályokról irányítanak át orvosokat a sürgősségi ügyeletre. Az így oda vezényelt orvosok egy részének azonban a levél szerint semmilyen sürgősségi gyakorlata nincsen. A dokumentum felhívja rá a figyelmet, hogy: "Az októberi beosztás elkészítése és az a szerint való munka ilyen létszám mellett nem vállalható."


Működésképtelen eszközök

"Mellékelek egy másik adathalmazt, mely a jelenleg működő, működésképtelen műszerek listáját tartalmazza" - áll a levélben. "Évek óta jeleztük és jelezzük, hogy az eszközök amortizálódtak, pótlásuk nem történt meg". A dokumentum problémaként említi azt is, hogy a betegeket a sürgősségi centrumból csak többszöri telefonhívás és alkudozás után tudják áthelyezni másik osztályra, amely idő- és energiarabló tevékenység.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső