Zacher Gábor felmondott a Honvédkórházban

HáziPatika

A mai nappal felmondott a Honvédkórház sürgősségi betegellátó központjának osztályvezető főorvosa, Zacher Gábor.

Mint azt a hvg.hu megírta, a toxikológus azzal indokolta döntését, hogy az évek során az intézményben kialakult személyügyi és tárgyi krízis már a munkavégzést is veszélyezteti, márpedig ez egyben a beteg számára is veszélyeztető. "Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni" - árulta el Zacher Gábor a lapnak.

Zacher Gábor felmondása súlyos hiányosságokra hívja fel a figyelmet a Honvédkórház sürgősségi osztályán
Zacher Gábor felmondása súlyos hiányosságokra hívja fel a figyelmet (fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

Csütörtökön a Népszava számolt be róla, hogy a Honvédkórházban 112 orvos mondta fel az önkéntes túlmunka szerződését, miután a kórház menedzsmentje júniusban megvonta tőlük az önkéntes túlmunkáért adható juttatást. Erre válaszul a Honvédelmi Minisztérium kiadott egy közleményt, ami szerint nincs probléma a túlmunka kifizetésével az intézményben, illetve a kórház sürgősségi centrumában nem mondott fel egyetlen orvos sem, továbbá a biztonságos betegellátáshoz szükséges létszám is rendelkezésre áll.


A minisztérium állításainak ellentmond, hogy az osztály éléről leköszönő Zacher elmondása szerint az elmúlt időszakban összesen kilenc orvos jelentette be hivatalosan távozási szándékát a Honvédkórház felé.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső