Az utolsó két vármegye is csatlakozott az új ügyeleti rendszerhez

Február elsejétől már az egész országban az új rendszer szerint látják el a betegeket.

Fejér és Pest vármegye csatlakozásával február 1-jétől teljessé válik az új ügyeleti rendszer országos hálózata. Innentől kezdve az itt élőknek is az 1830-as központi telefonszámot kell tárcsázniuk – számol be a változásról az Economx.

ügyelet, vészhelyzet, kórház, baleset, sérült
A sürgős eseteket ezentúl is az ügyeleteken látják majd el. Fotó: Getty Images

Először hívd a 1830-at!

Fejér vármegyében hét településen fog működni ügyeleti központ: Bicskén, Enyingen, Móron, Sárbogárdon, Velencén, Székesfehérváron és Dunaújvárosban hétköznapokon 16 és 22 óra között, hétvégén és ünnepnapokon pedig 8 és 14 óra között. Ezen felül éjszakai orvosi ügyeletre februártól is lesz lehetőség Dunaújvárosban és Székesfehérváron, itt hétköznapokon 22 és 8 óra között, hétvégén és ünnepnapokon pedig 14 és 8 óra között fogadják a betegeket.

Az új rendszert annak országos szintű bevezetése előtt egy évig tesztelték Hajdú-Bihar vármegyében.A mentőszolgálat azt javasolja a betegeknek, hogy először hívják a központi számot, ahol szakorvosokkal lehet konzultálni, így akár már telefonon választ kaphatnak a felmerült kérdésre. Amennyiben a beszélgetés alapján kiderül, hogy súlyos a beteg problémája, akkor házhoz riasztják hozzá a mentőt vagy az ügyeleti kocsit.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, februártól Pest megyében a több mint 50 ügyeleti pontból csak 11 marad, ahol egész éjjel lesz ellátás. Gyermek háziorvosi ügyelet pedig mindössze 3 városban lesz.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +11 °C
Minimum: +5 °C

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Egyre inkább csak az ország északi, északnyugati felén valószínű eső, zápor, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra