Készenlétit szerveznek a Szent Margitban

Az orvoshiány és a nyári szabadságolások különösen nehéz helyzetet teremthetnek a kórházakban.

Miután nincs gasztroenterológus az óbudai Szent Margit Kórházban, a főigazgató augusztus 1-től készenléti ügyeletet rendelt el, hogy az akut gyomor- és bélvérzéses betegeket el tudják látni - írta az index.hu . Egy főigazgatói körlevél jutott a lap birtokába, mely szerint miután a kórházban nincs gasztroenterológiai szakorvos, augusztus 1-től új eljárásrendet vezetnek be a gasztrointesztinális vérző betegek ellátására.

A magyar egészségügy legnagyobb rákfenéje - részletek !

A levél szerint a főigazgató irányításával készenléti ügyeletet szerveztek kórházi orvosok és külső, vállalkozó orvosok bevonásával, de mint a főigazgató írta, "az előttünk álló időszakban lehetnek olyan napok, amelyeken ilyen készenléti ügyelet nem biztosítható". A kórház vezetése ezért elrendelte, hogy ha egy betegnél akut gyomor- vagy bélvérzés gyanúja merül fel és a beteg szállítható állapotban van, át kell küldeni a Honvédkórházba.

készenlétet rendeltek a Szent Margit Kórházban
Készenlétet rendeltek a Szent Margit Kórházban. Fotó: iStock

Reagált a főigazgató

A cikk megjelenését követően Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója válaszolt az index.hu kérdéseire. Azt írta, bár nem feladatuk az akut gyomor- és bélvérzéses betegek felvétele és ellátása, ennek ellenére évek óta szerveznek készenlétet az ilyen esetekre. Mint írta, a belső körlevél feladata nem más, mint pontosítani az egyes szervezeti egységek feladatait és iránymutatást adni a rezidenseknek és a szakorvos-jelölteknek akár vis maior helyzetekre is.

A főigazgató válasza szerint "a kórházban valóban csökkent átmenetileg a gasztroenterológus szakorvosok száma", ugyanakkor jelenleg is öt gasztroenterológiai szakvizsgával rendelkező szakorvos és három rezidens-szakorvosjelölt biztosítja a betegek ellátását. Badacsonyi Szabolcs szerint az a kolléga, aki a belső körlevéllel a sajtóhoz fordult, félreértette vagy tudatosan félremagyarázta a főigazgatói utasítást.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28 °C
Minimum: +12 °C

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű. A korábbi napokhoz képest jóval kisebb számban, csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok, az északkeleti megyékben kicsi a csapadék esélye. A keleties szél csak kevés helyen élénkülhet meg, de zivatarok körül átmenetileg meg is erősödhet a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére döntően 14 és 22 fok közé hűl le a levegő. Ami az orvosmeteorológiai helyzetet illeti, fronthatással ezúttal nem kell számolni.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra