Kérdés: Már megkaptuk a Meningococcus C elleni védőoltást, pedig a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás védőoltását kértük. Április elején oltottak be minket, és csak véletlenül jöttem rá, hogy nem is jó ...

Megterhelést nem jelent, időt nem kell kihagyni. Mivel hazánkban Meningococcus C megbetegedésből igen sok lett, ezért jó, hogy ezt az oltást is megkapták.

Agyhártyagyulladás

Már megkaptuk a Meningococcus C elleni védőoltást, pedig a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás védőoltását kértük. Április elején oltottak be minket, és csak véletlenül jöttem rá, hogy nem is jó injekciót kaptunk. Az a kérdésem, hogy a kullancsencephalitis oltást most beadhatják-e, vagy várni kell bizonyos időt a két oltás között? Nem akarjuk megterhelni a szervezetünket, de szeretünk erdőbe járni, és tartunk a megjósolt kullancsinváziótól.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza agyhártyagyulladás témában:

Megterhelést nem jelent, időt nem kell kihagyni. Mivel hazánkban Meningococcus C megbetegedésből igen sok lett, ezért jó, hogy ezt az oltást is megkapták.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)