Ezek okozzák az ekcéma kialakulását! (x)

Sokak számára jelent nehézséget a száraz, irritációra hajlamos bőr, és vannak, akiknek még meg kell küzdeniük olyan, a bőrt érintő betegségekkel is, mint például az atópiás dermatitisz, más néven ekcéma. Mi ez a betegség valójában? Mitől alakulhat ki? Mit tehetünk ellene? Ha Önben is felmerültek ezek a kérdések, most választ kaphat rájuk.

Atópiás dermatitisz: egy krónikus, nem fertőző bőrbetegség

Jellemzője, hogy a bőr védelmi funkciója és az immunrendszer működése zavarban szenved.

A csecsemők, gyermekek és felnőttek bőrét az arcon és a testen egyaránt érintheti. A kialakuló elváltozásoknak két jól elkülöníthető fázisa van: a nem-aktív vagy "köztes" fázisban a bőr száraz, enyhe mértékben pikkelyes hámlással jár, az aktív vagy "fellángolási" szakaszban a bőr elfertőződik, begyullad és viszketni kezd.

- ismertette Kraján Szilvia, az Eucerin márka Medical Managere.

ekcéma

Belső hatás okozhatja

A genetika meghatározza a bőrtípust, kihatással van a bőr teljes állapotára, valamint meghatározza az olyan bőrbetegségeket is, mint az atópiás dermatitisz. Ha a szülők közül az egyikre jellemző ez a betegség, jelentősen megnő annak a lehetősége, hogy megjelenik a gyermekük esetében is, ha pedig mindkét szülőnél felmerül, 60-80 százalék annak a valószínűsége, hogy gyermekük örökli azt.

A tünetek jellemzően arcon, fejbőrön, csuklón, illetve a nyak, dekoltázs, térd- és könyökhajlat területein jelennek meg. Ezek a részek gyermekek és csecsemők esetében jelentősen eltérnek a felnőttekétől, hiszen a fiatal bőr kevésbé ellenálló, ugyanis kisebb a faggyúmirigyek aktivitása, amelyek nincsenek még kifejlődve.

ekcéma

A külső hatásokra is figyelni kell

Az atópiás bőr annyira száraz és viszkető, hogy a betegek gyakran nem tudják megállni a vakarózást, ez pedig károsítja a bőr védelmi rendszerét. A bőr mélyebb rétegei a felszíni sérülést követően kiszolgáltatottá válnak a mikroorganizmusokkal és a környezeti szennyeződésekkel szemben. Kockázatos lehet a városi, szennyezettebb légkör, vagy akár az éghajlati tényezők.

Ezeken kívül káros hatással lehetnek még a különböző kémiai behatások: a bőr természetes módon enyhén savas kémhatású, viszont az agresszív tisztítószerek gyakran túlterhelik a bőr természetes semlegesítő kapacitását, ezáltal tönkretéve az epidermisz legkülső rétegének védelmi funkcióját.

Mit lehet tenni ellene?

Az atópiás dermatitisznek nincs ismert gyógymódja, azonban a rendszeres bőrápolás - szükség szerint a gyógyszeres kezeléssel együtt - nagymértékben enyhítheti a kellemetlen tüneteket.

Az Eucerin márka segítségképpen összeállított egy hatékony párost: az AtopiControl testápoló képes helyreállítani a bőr károsodott barrier funkcióját a ligetszépemag-olajból és szőlőmagolajból nyert magas omega-6 zsírsav taralmának köszönhetően. A száraz, repedezett bőrt simává és rugalmassá teszi, továbbá a licochalcone A (édesgyökér kivonat) hatóanyag révén mérsékli a gyulladást és csökkenti a bőr vörösségét. Az AtopiControl SOS Bőrnyugtató krém hatóanyagai által pedig jelentősen javítja a bőr állapotát az aktív fázisok alatt. Segít megtörni a viszketéssel járó akut bőrgyulladásos problémákat, intenzíven ápolja és táplálja a bőrt - Kraján Szilvia szerint ez olyan gyakran alkalmazható az érintett bőrterületeken, ahányszor szükséges.

ekcéma
A novembertől elérhető díszcsomagolásban most egy AJÁNDÉK Anton maki is elbújt, hogy játékosságot csempésszen a mindennapos bőrápolási rutinba.
)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A párás reggelt követően változóan vagy erősen felhős időre van kilátás, többfelé előfordulhatnak záporok. Mérsékelt marad a szél, 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Tovább gyengül az immunrendszer, emellett kellemetlen fejfájás, migrén és alvászavar léphet fel. Sokan nagyon megterhelőnek érezhetik a helyzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: