Babákat ríkattak egy japán rituálén

Idén is megrendezték a Nakizumót Japánban. A rituálé során két babát állítanak egymással szembe, és az nyer, aki hangosabban sír. A japánok úgy tartják, minél erőteljesebben sír egy gyerek, annál egészségesebb.

Nakizumo a neve a hagyományos gyermeksirató szertartásnak Japánban. A 400 éves múltra visszatekintő rituálén a hangosabban, erőteljesebben bömbölő gyerekek győznek. Kettesével hozzák a versenyzőket a szumósok, szembefordítják őket, és indul a megmérettetés - számolt be az eseményről az RTL Híradó

A nyertes az, aki elsírja magát. Ha mindkét baba sír, a bírónak kell eldöntenie, melyikük a hangosabb.

Japán szertartás rituálé
A 2023-as Nakizumo egyik résztvevője. Fotó: Getty Images

Ha csak nézik egymást, a szumósok biztatják őket arra, hogy sírjanak. Ha ez sem megy, jönnek a riogatók, akik szörnymaszkot viselve állnak a gyerekek elé.

A rituálé nagyon népszerű Japánban: a résztvevőket sorshúzással választják ki. A japánok szerint a célja a babák egészségének felmérése: az erőteljesebb sírás egészséges fejlődést mutat

A japán folklór szerint pedig a babák sírásának olyan ereje van, hogy elűzi a démonokat és a rossz szellemeket is.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +14 °C

Inkább csak átmeneti szakadozások, vékonyodások lehetnek a felhőzetben. A kiterjedt csapadékzóna kelet, északkelet felé vonul, de kevés helyen a Dunántúlon is kialakulhat zápor. Az északias szél elsősorban a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és zivatarok mentén megerősödik. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra