FIGYELMEZTETÉS

18

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Erotikus központi szervünk

Hámor Éva

Freud óta tudjuk, hogy az erogén zónák, illetve az általuk megélt örömök, egészen különleges fontossággal bírnak életünkben. Az erogén zónák között a dobogós helyet a nemi szervek (genitále) és az anális régió foglalja el.

Mi a legfontosabb erogén zónánk?

A végbélnek - akárcsak a hüvelynek - a külső részén helyezkedik el az idegvégződések túlnyomó többsége. A belsőbb részen inkább a nyomásra reagál. A végbélnyílás környéke gazdagon ellátott idegvégződésekkel, a nemi szervekhez legközelebbi erogén zóna, kapcsolatban áll a medence izmaival, és az orgazmusban ritmikus összehúzódásával aktívan részt vesz.

Mit érez a férfi anális szex közben?

A férfiak jó része az anális szexet egy olyan hálószobai tevékenységnek gondolja, amit vétek lenne nem kipróbálni. Korábbi cikkünkben utánajártunk annak, hogy valójában mit is érez, gondol egy férfi arról, ha a barátnője benne van az anális szexben.

Análszex, anális szex, végbélnyílás, végbél, erogén zóna, közösülés, anális közösülés, homoszexualitás
Férfiak és nők milliói űzik az anális szexet
A fejlődés során a genitále az összes erogén zónák közt már korán átveszi a vezérlő szerepet, amelyet életfogytig meg is tart. Ez oly módon nyilvánul meg, hogy a többi zónák erogén funkciója a genitále javára csökken, illetve bármely erogén zóna izgalma azonnal izgalomba hozza a genitálét is. Erotikus központi szervünk a többi zónákkal ugyanolyan viszonyban van, mint az agy az érzékszervekkel.

A végbélnyílás is erogén zóna

Azok, akik felfedezik megtapasztalják, hogy a végbélnyílás és környéke tagadhatatlanul erogén zóna, szívesen gazdagítanák szexuális életüket e terület bevetésével, de próbálkozásuk nem mindig sikeres. Fantáziálásaikat általában szégyellik, tabutémának érzik, attól félnek, hogy mások gusztustalannak tartják, fájdalmaktól, sérülésektől, fertőzésektől tartanak, és persze szoronganak az előítéletektől. Sok férfi elismeri ugyan, hogy a végbél erogén zóna, de ezzel párhuzamosan kikéri magának, mert hogy ő nem "meleg".

Már a 19. században is előfordultak pánikjelenségek például a maszturbációk és egyéb bűnösnek, deviánsnak, aberráltnak tartott viselkedések miatt. Bizonyos vallási irányelvek szerint a szexualitás egyedüli célja a gyereknemzés, amire természetesen a végbél nem alkalmas, hiszen az a salakanyagok kiürítésére teremtődött, másra használni istenkáromlás. Sokan kérik szexológus, pszichológus segítségét gátlásaik, illetve a hátsó fertályukból adódó nemi örömeik felszabadítása érdekében.

Ezért izgalmas az anális szex

Férfiak és nők "gátlástalan" milliói, hetero-, homo- és biszexuálisok egyaránt űzik az anális szexet, amelynek élvezete egyformán lehet pszichikai vagy fizikai eredetű. A végbél tabu jellege plusz izgalommal töltheti el a résztvevőket. A legtöbb végbél-ellenes emlék ("fúj, az piszkos!") rendszerint vissza-visszatér, de a dolog "perverzitása" is fokozhatja a gyönyöröket.

Férfiorgazmus férfival

Alfred C. Kinsey az 1930-as évek végén elsőként mérte fel átfogóan és objektíven az USA felnőtt lakosságának szexuális viselkedését.  Nagy visszhangot keltett Kinseynek az a megállapítása, hogy a férfiak 37%-ának már volt orgazmusa egy másik férfival. Ez nem azt jelenti, hogy ennyi férfi homoszexuális, mert ugyanezek a férfiak többnyire nőkkel is kielégültek, tehát inkább biszexuálisok. Adatai szerint a kizárólagosan homoszexuálisok aránya a férfiaknál nem több 4-5%-nál; a nőknél pedig még ennyi sincs.
A 60-as és 70-es évek nyugati társadalma már elfogadta, hogy a fogamzásgátlás, a művi abortusz, a házasság előtti szex és az élettársi viszony, valamint a homoszexualitás létező és nem büntetendő jelenség.  Nem számított eltévelyedésnek a maszturbáció, az orális, illetve az anális szex. Ezzel mindjobban elmosódtak a hetero- és homoszexuális élvezetek illetve ingerlési módok közötti határok.

Akik próbálkoztak mér anális közösüléssel

A brit férfitársadalom 70%-a állítja magáról, hogy végbélnyílását is erogén zónának érzi és használja. A Playboy magazinjának felmérésében, amelyben 100.000 Playboy-olvasó vett részt, a férfiak 47%-a, a nők 61%-a ismerte be, hogy már megpróbálkozott az anális közösüléssel. Angus McLaren: Szexualitás a 20. században (2002, Osiris K.) c. könyvének alapvető állítása, hogy a szexuális viselkedés nem biológiailag meghatározott, hanem "valójában társadalmi termék". Ennek megfelelően szociális és kulturális összefüggésekben kell vizsgálni a korszak szexuális szokásait.

A Szexológiai Világszövetség álláspontja

Az "új típusú szexuális történetek" reális erkölcsi megítéléshez azonban fontos tisztázni, hogy az egészséges szexualitás milyen emberi jogokat feltételez.  A Szexológiai Világszövetség ezeket 11 pontban foglalta össze. Köztük legfontosabbak: a szexuális szabadság és egyenlőség, a szexuális autonómia és magánélet joga, a szabad és felelős döntés joga a szerelmet, a házasságkötést, a gyermekvállalást, vagy éppen a válást illetően. De ide tartozik az átfogó szexuális neveléshez és a tudományosan megalapozott szexuális információkhoz való jog, s végül a szexuális egészség védelmének és ápolásának joga is. Az európai jogrendszer ezeket a jogokat részben, vagy áttételesen már garantálja, bár nyilvánvalóan továbbfejlesztésre szorul.

Forrás: Szexológiai dokumentumok

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+11, +16 °C
Minimum:
+1, +6 °C

Hazánkban szombaton délelőtt eleinte még lesznek ködös és felhősebb tájak is, de ezek megszűnését követően országszerte napos időre készülhetünk.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag