Ha így flörtölsz, biztos sikered lesz, állítja a tudomány

Flörtölni sokféleképpen lehet, de egy kutatás szerint vannak olyan technikák, amelyek szinte minden helyzetben bejönnek.

Norvég pszichológusok úgy gondolják, megtalálták a leghatásosabb flörtölési technikákat - írja az IFLScience. A kutatók heteroszexuális amerikai és norvégi egyetemistákat vontak be a vizsgálatukba. Az önkéntes résztvevőknek kérdőíveket küldtek, amelyekben értékelniük kellett, hogy mennyire hatékony 40 különböző típusú flört, ha rövid vagy hosszú távú kapcsolatot keresnek, és aszerint, hogy a flörtölő férfi vagy nő volt. A kutatók azt is megvizsgálták, hogy a résztvevők mennyire extrovertáltak, hány évesek, mennyire vallásosak, mennyire hajlandók párkapcsolatra, valamint mennyire vonzóak a társkereső piacon.

"A flört sikeressége attól függ, hogy mi a nemünk, illetve hogy mi a célunk, rövid vagy tartós kapcsolat" - magyarázta Leif Edward Ottesen Kennair a Norvég Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának pszichológia professzora.

flört flörtölés
Másképp flörtölünk, ha kalandot vagy tartós kapcsolatot akarunk. Fotó: Getty Images

Az egyéjszakás kalandot vagy rövid affért kereső nők esetében nem meglepő az eredmény: olyan jeleket kell küldeniük, amelyek arról árulkodnak, hogy szexuálisan elérhetők. Az olyan baráti gesztusok, mint az ölelés vagy egy puszi az arcra, nem elegek, minél közelebb kell húzódni a kiszemelthez, testi kontaktust teremteni, esetleg hozzásimulni.

A szintén kalandra vágyó férfiaknál összetettebb a feladat. "A férfiak nagyobb sikereket érnek el, ha a fizikai és a szexuális gesztusokon túl sokat mosolyognak, érdeklődést mutatnak a beszélgetés iránt, bókolnak, és megnevettetik a lehetséges partnert" - írták a tanulmányban.

Ha egy férfi tartós kapcsolatot keres, akkor a nagylelkű gesztusok mellett az elköteleződésre való hajlandóság a legjobb taktika. "Az emberek úgy gondolják, hogy a humor, illetve a másik megnevettetése jelenti az utat a siker felé azoknak a férfiaknak, akik tartós kapcsolatban gondolkodnak. Ugyanakkor azoknak a nőknek, akik egyéjszakás kalandot keresnek, nem jön be ez a taktika. A nevetés és a kuncogás a másik fél viccein viszont mindkét nemnél fontos része a flörtölésnek" - nyilatkozta Kennair. Ez mind a norvég, mind az amerikai résztvevőkre igaz volt.

"Viccesnek lenni nem csak hatásos. A nőknek az is fontos, hogy a lehetséges partner viccesnek tartsa őket" - nyilatkozta Rebecca Burch, a tanulmány társszerzője.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők lassan összeesnek, ellaposodnak, ezzel összhangban fokozatosan csökken a csapadékgócok száma. Főleg a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, Sopronnál és a Fertőnél, valamint záporok, zivatarok nyomán erős széllökések is várhatók. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra az előrejelzések szerint napközben nem kell számítani.