Kérdés: A lányomnál, aki 22 éves és pszichológus hallgató, mostanában több alkalommal előfordult, hogy éjszaka hangosan beszél, sőt, amit álmodik, azt meg is valósítja: azaz felkel pizsamában, és mintha ...

Nem kizárt, hogy a tüneteket stressz provokálja -, de akkor fontos, hogy személyesen keressen fel szakorvost és történjen meg kivizsgélása.

Alvajárás

A lányomnál, aki 22 éves és pszichológus hallgató, mostanában több alkalommal előfordult, hogy éjszaka hangosan beszél, sőt, amit álmodik, azt meg is valósítja: azaz felkel pizsamában, és mintha élné a mindennapjait, magához veszi a diákigazolványát, beszáll a liftbe - mintha indulna be az iskolába - és a liftben felébred, aztán rájön, hogy mindez csak álom. Hová forduljak? Ez 2-3 alkalommal ismétlődött meg, mindig nagyfokú kimerültség idején. Nyugodtabb időszakban nem történt hasonló.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza alvajárás témában:

Nem kizárt, hogy a tüneteket stressz provokálja -, de akkor fontos, hogy személyesen keressen fel szakorvost és történjen meg kivizsgélása.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: