Kérdés: Férjem laboreredményének értelmezésében kérnék segítséget: a GFR értéke 60 ml/min/l feletti, cukor 6, jelenleg prosztatagyulladással is kezelik, a vérnyomása normális. Nemrégiben delerium tremens miatt hosszabb ...

Az érték a romló vesefunkciós képességre utal. Ebben elsősorban az alkoholizmus, de akár a cukorbetegség, a szedett gyógyszerek is szerepet játszhatnak.

Vesefunkció

Férjem laboreredményének értelmezésében kérnék segítséget: a GFR értéke 60 ml/min/l feletti, cukor 6, jelenleg prosztatagyulladással is kezelik, a vérnyomása normális. Nemrégiben delerium tremens miatt hosszabb ideig kórházi kezelés alatt állt, vért is kapott, rengeteg gyógyszert szedett, májértékei javulóban, közelitenek az elfogadhatóhoz, az amiláz kivételével, ami majdem duplája a normálisnak. Tudomásom szerint a magas GFR veseelégtelenséget jelezhet, mi a teendő? Ez az alkoholizmus számlájára írható, esetleg a prosztataproblémával függ össze?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza vesefunkció témában:

Az érték a romló vesefunkciós képességre utal. Ebben elsősorban az alkoholizmus, de akár a cukorbetegség, a szedett gyógyszerek is szerepet játszhatnak.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)