Tovább szedi áldozatait az influenza

Görögországban 17 ember halt bele a betegségbe a múlt héten, Szerbiában pedig egyhetes iskolaszünetet rendeltek el az influenzajárvány miatt.

Csak a múlt héten 17 ember halt bele az influenzába Görögországban, ahol tavaly október óta 56 emberéletet követelt a betegség. Az egészségügyi minisztérium alá tartozó KEELPNO közleménye szerint a megbetegedések legtöbbjét az A típusú influenzavírus H1N1 altípusa váltotta ki. A múlt szerda és vasárnap között feljegyzett 149 influenzás megbetegedésből 119-et A típusú vírus okozott, ebből 101-nél a H1N1-altípust, a maradék esetben a H3N2-altípust azonosították.

Térképen, hogy hol tombol az influenza - részletek!

A tavaly október óta influenzában meghalt 56 ember közül 17 nő, 39 férfi, az áldozatok átlagéletkora 68 év. "Az A típusú influenza jelenleg egész Európában domináns, és különösen az időseket, valamint a krónikus egészségügyi problémákkal küzdőket sújtja" - mondta Szotírisz Ciódrasz, az athéni egyetem fertőzésekre szakosodott professzora, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a görög lakosság mindössze 20-30 százaléka kapott védőoltást - szerinte ez az egyik legfőbb oka a vírus terjedésének.

Tovább szedi áldozatait az influenza
Tovább szedi áldozatait az influenzaFotó: 123RF

Szerbiában is sok a beteg

A dél-szerbiai iskolákban egy héttel hosszabbították meg a téli szünetet, míg a Vajdaságban rendkívüli szünetet rendeltek el az influenzajárvány miatt. A diákoknak február 25-én kell a legközelebb beülniük az iskolapadba.

A javaslatot az egészségügyi minisztérium terjesztette a kormány elé, mert az idei influenzajárvány során az idén eddig több mint százezren betegedtek meg, és 29-en bele is haltak a betegségbe. A tárca szerint most tetőzik a járvány, és a leggyakrabban éppen a gyerekek betegednek meg. Az országos közegészségügyi intézet jelentése szerint idén eddig 104 687 beteget regisztráltak.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső