Tovább szedi áldozatait az influenza

Görögországban 17 ember halt bele a betegségbe a múlt héten, Szerbiában pedig egyhetes iskolaszünetet rendeltek el az influenzajárvány miatt.

Csak a múlt héten 17 ember halt bele az influenzába Görögországban, ahol tavaly október óta 56 emberéletet követelt a betegség. Az egészségügyi minisztérium alá tartozó KEELPNO közleménye szerint a megbetegedések legtöbbjét az A típusú influenzavírus H1N1 altípusa váltotta ki. A múlt szerda és vasárnap között feljegyzett 149 influenzás megbetegedésből 119-et A típusú vírus okozott, ebből 101-nél a H1N1-altípust, a maradék esetben a H3N2-altípust azonosították.

Térképen, hogy hol tombol az influenza - részletek !

A tavaly október óta influenzában meghalt 56 ember közül 17 nő, 39 férfi, az áldozatok átlagéletkora 68 év. "Az A típusú influenza jelenleg egész Európában domináns, és különösen az időseket, valamint a krónikus egészségügyi problémákkal küzdőket sújtja" - mondta Szotírisz Ciódrasz, az athéni egyetem fertőzésekre szakosodott professzora, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a görög lakosság mindössze 20-30 százaléka kapott védőoltást - szerinte ez az egyik legfőbb oka a vírus terjedésének.

Tovább szedi áldozatait az influenza
Tovább szedi áldozatait az influenzaFotó: 123RF

Szerbiában is sok a beteg

A dél-szerbiai iskolákban egy héttel hosszabbították meg a téli szünetet, míg a Vajdaságban rendkívüli szünetet rendeltek el az influenzajárvány miatt. A diákoknak február 25-én kell a legközelebb beülniük az iskolapadba.

A javaslatot az egészségügyi minisztérium terjesztette a kormány elé, mert az idei influenzajárvány során az idén eddig több mint százezren betegedtek meg, és 29-en bele is haltak a betegségbe. A tárca szerint most tetőzik a járvány, és a leggyakrabban éppen a gyerekek betegednek meg. Az országos közegészségügyi intézet jelentése szerint idén eddig 104 687 beteget regisztráltak.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24 °C
Minimum: +13 °C

A zártabb felhőzet és összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul. Ugyanakkor mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő. Frontok napközben nem okoznak kellemetlenséget.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra