Koronavírus: online rendelhetnek a háziorvosok

A mostani járványügyi helyzetben ajánlott, hogy csak a legszükségesebb esetekben vegyünk igénybe személyesen egészségügyi ellátást. Saját fejlesztésű rendszerén keresztül egy hazai egészségügyi startup ingyenes lehetőséget biztosít a hazai háziorvosok és pácienseik számára telefonos és videókonzultációk lefolytatásához.

A járvány nyomán jelentősen megugrott a hazai internet- és mobilforgalom. Részletek itt.

Sokakat megrémíthet a lehetőség, hogy a korábban természetesnek vett háziorvosi és szakorvosi ellátás nem tud zavartalanul működni a koronavírus-járvány időszakában. Olyan problémákkal, amelyek bár a mi mindennapjainkat megkeseríthetik, mégsem életbevágók, talán nem is tudunk - vagy nem merünk - az orvosainkhoz fordulni. A konzultáció legbiztonságosabb módja ebben az időszakban a telefonos vagy videókonzultáció lehet, amelyet most a Háziorvosok Online Szervezetével közösen szervez online platformra a MediCall nevű magyar startup.

Az online konzultáció elősegítheti a háziorvosi ellátás zavartalan működését a járványhelyzetben
Az online konzultáció elősegítheti a háziorvosi ellátás zavartalan működését a járványhelyzetben. Fotó: Getty Images

A rendszer már évek óta biztosít felületet az online és telefonos szakorvosi ellátás számára. Változás azonban, hogy a járvány időszakában minden háziorvos számára ingyenessé teszik. Regisztráció után a cég elkészíti a szakemberek profilját, akik ezután már könnyedén beállíthatják szabad időpontjaikat, melyekre a páciensek foglalni tudnak. A konzultáció során a betegnek lehetősége van dokumentumok, korábbi leletek megosztására, ezzel is segítve a hatékony egészségügyi tanácsadást. A rendszer segítségével az orvosok és pácienseik bárhonnan zavartalanul folytathatják az ellátást laptopon vagy okostelefonon keresztül, miközben a betegjogok sem sérülnek.

A kezdeményezés múlt hét végi elindítása óta már 30 háziorvos profilja került ki az oldalra, de még többen várnak arra, hogy befejeződjön folyamatban lévő regisztrációjuk. Az orvosok folyamatosan ismerkednek a rendszerrel, amit segít, hogy használatához nincs szükség különösebb technikai tudásra. Videós konzultáció esetén a páciens a MediCall weboldalán keresztül éri el a szakorvost, akihez pár perc alatt foglalhat időpontot. A megadott időpontban pedig az orvos elindítja a konzultációt, melyhez a páciens egy kattintással csatlakozik. A konzultáció minden eszközről működik, sem telepítést, sem különösebb technikai felkészültséget nem igényel az orvos vagy a páciens oldaláról.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +12 °C

Főként az északnyugat-délkeleti sávban még elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de estére ott is csökken a felhőzet. A keleties szél csak kevés helyen élénkülhet meg, de zivatarok körül átmenetileg erős lökések előfordulhatnak. Késő estére döntően 14 és 22 fok közé hűl le a levegő. A hét közepéig fronthatásra nem kell az előrejelzés szerint számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra