Kérdés: Az ötéves kislányom skarlátos, antibiotikumos kezelést kap már öt napja. Az orvos szerint egy hét kúra után már mehet oviba. Tényleg csak ennyi volt a kezelés? Mindenhol azt olvasom, hogy legalább tíz napig tart a gyógyulás.

Egy hét kezelés elég, ha minden nap megkapja az antibiotikumot.

Skarlát

Az ötéves kislányom skarlátos, antibiotikumos kezelést kap már öt napja. Az orvos szerint egy hét kúra után már mehet oviba. Tényleg csak ennyi volt a kezelés? Mindenhol azt olvasom, hogy legalább tíz napig tart a gyógyulás.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza skarlát témában:

Egy hét kezelés elég, ha minden nap megkapja az antibiotikumot.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)