Antibiotikum

Kapcsolódó videók

Gyógyszerkereső

Kérdések - válaszok

A férjem kb. 4 éve már kapott antibiotikum kúrát, akkor a bőrén levő bőrpír megjelenése miatt. Most 3 hónapja újból megj...

Ha már 4 év eltelt, és közben más tünete nem volt, valószínűbb, hogy újabb csípés érte, bár nem zárható ki, hogy a korábbi fertőzése újult ki. A kullancscsípést gyakran nem veszik észre (kb.: 30 %) A Lyme-kórhoz társuló bőrtünet egyik fontos jellemző...

Mitől lehet elkapni húgyúti fertőzést? Nehezen tudok pisilni, valamint elég sötét a vizeletem. Emellett olyan, mintha ki...

Feltehetően a mozgáskorlátozott állapot hajlamosítja a vizelet befertőzésére, különösen, ha időnként pang a vizelet. A heveny hólyaghurut gyakran jár véres vizelettel. Rendszerint antibiotikumra van szükség, tetrán származékra, szulfonamidra, vagy ni...

A hónom alatt kis görcsök jönnek ki. Voltam bőrgyógyásznál, és azt a választ kaptam, hogy szőrtüszőgyulladás. Hintőporos...

A hónaljakban a túlzott dezodorhasználat következtében előfordul, hogy a verejtékmirigyek begyulladnak és fájdalmasak. Ilyenkor néha belső antibiotikumra is szükség van, a külső fertőtlenítő oldatok mellett.

27 éves vagyok, 2 hete bronchitisből próbálok kikecmeregni, immár a 2. antibiotikum segítségével. Szeretném megtudni, ho...

A tüdőtágulat biztosan nem a két hete tartó bronchitis következménye. A tüdőtágulatnak többféle formája van: lehet veleszületett vagy szerzett (tehát ami később az élet során alakul ki); és kiterjedhet a tüdőnek csak egy részére vagy mindkét tüdőre....

Gyökérkezelték a bal alsó 5-ös fogamat, csak a tömés túlment a gyökércsúcson, így fáj a fog. Antibiotikumot kell most sz...

Néha előfordul, hogy a tömés túlér a gyökércsúcson, sok esetben hosszú évekig tünetmentes a fog a gyökértömés után. Érdemes várni, ha antibiotikumot szed, az segít a tömés szervülésében. Fájdalmas lehet még 1 hét -10 napig is. Ha nem javul, vagy beda...

Súlyosabb esetben okozhatja-e hüvelygomba apró hólyagok megjelenését a szeméremajkakon? Tegnap voltam nőgyógyásznál, de...

A leírás alapján herpeszre gyanakodnék. Erre hatékony antibiotikummal még nem rendelkezünk, de nagyon hatásos lehet a lokális ezüstkolloid-kezelés lágylézerrel kombinálva. Ezen kívül vannak még több évszázados hatékony receptek is, melyek nagyon jó b...

Gyermekem 3 éves. Fülészeten jobb oldali arcüreggyulladást állapítottak meg. Antibiotikum és nyákoldó adása mellett mele...

A 150 W-os lámpával 3x 5 perc a javasolt idő, és 80 cm-es távolságból melegítsék.

26 éves vagyok. Hónapok óta küzdök Streptococcus és Staphylococcus fertőzéssel. A vérvételek, torokminták és tenyésztése...

A szívdobogást nem hinném, hogy a mandula okozza. Az antibiotikus kezelés hatására a Streptococcusnak el kell tűnnie a torokból, de nagyon gyakran rosszul kezelik. (A kötelező 10 nap helyett kevesebbet adnak.) A Staphylococcus kiirtása nem szükséges....

40 éves nő vagyok. Két napja megduzzadt az áll alatt lévő nyirokmirigyem. Jó nagy babszem nagyságú, fáj is eléggé, főleg...

A fájdalmas nyirokcsomó-megnagyobbodás leggyakrabban fertőzés jele. Az áll alatti területen többek közt lehet fogászati eredetű (pl. foggyökéren tályog), lehet torokgyulladás kísérője. A kapott antibiotikum mindezekre jó, viszonylag nagy adagot jelen...

A nőgyógyász felirt nekem egy hüvelytablettát és szájon át beszedhető tablettákat (antibiotikum). 10 napos a kúra, de a...

Addig függessze fel a hüvelytablettát, és a menstruáció után folytassa!

3 napja észleltem magamon az influenza tüneteit, el is mentem a háziorvosomhoz, aki antibiotikumot és fájdalomcsillapító...

Teljesen igaza van. Az influenza vírus által okozott fertőző betegség, és kezelésében az ágynyugalom, lázcsillapítás és nagy dózisú C-vitamin segíthet. A láz 3-4 napon belül megszűnik, amennyiben nem, úgy lehet bakteriális felülfertőződésre gondolni...

Egy éven belül már a hatodik antibiotikum kúrát csinálom krónikus hólyaghurut miatt. Ha minden igaz, nem lesz szükségem...

Az ismételt antibiotikum kúrák leggyakoribb gombás szövődménye a hüvelyi gombás gyulladás, amely a normális hüvelyi baktériumok elpusztulása miatt bekövetkező egyensúlyzavar a hüvely flórájában. A hajas fejbőr korpás gyulladása rendszerint hajlamon a...

A hímvesszőn megjelenő apró piros pontok, közepükön kis fehér ponttal, miért jelennek meg? Nem volt semmilyen szexuális...

Az antibiotikum szedése szerepet játszhat. A piros foltok valamilyen irritáció miatt alakulhatnak ki.

34 éves férfi vagyok és több éve visszatérő prosztatagyulladással küzdök. Csaknem egy évig kaptam különféle antibiotikum...

Abban az esetben, ha az antibiotikum - célzottan és megfelelő hosszan szedve -, eddig nem segített, akkor már túl sok értelmét nem látom. Javasolt még esetleges húgycsőszűkület és vizelési képesség vizsgálata, flow, sz.e. retrográd urethrográfia és u...

Krónikus arcüreg- és homloküreg-gyulladásra másfél héttel antibiotikumot írt fel a fül-orr-gégészem. Az utolsó gyógyszer...

Egy kezeletlen tüdőgyulladás és orrmelléküreg-gyulladás nagyobb veszélyt jelent a magzatra, mint az indokolt antibiotikum szedés.

Jobb szemhéjamon egy ideje, barnás szinű viszkető, égő, kemény tapintású folt jelent meg. Felső-légúti megfázás miatt an...

A szájon át szedett gyógyszerek rendszerint szimmetrikus kiütést okoznak, viszon ilyen tüneteket inkább külső anyag okozta allergia szokott kiváltani.

Pár hete - egy korábbi szúrós belső árpa után - a külső szemhéjamon is megjelent egy vörös duzzanat, ami nem volt fájdal...

A legjobb az antibiotikus kenőcs a párakötéssel együtt. Egész éjszakára helyezze dunsztba, és várható a kifakadás. A csukott szemhéjra tegyen száraz, majd vizes gézlapot, arra nejlonzacskóból kivágott réteget, végül jól ragassza körbe, légmentesen. H...

A férjem lábszárát néhány éve vissza-visszatérő orbánc támadja meg. A magas láz és a látható vörös-lilás foltok a lábán...

Az orbánc ismételt visszatérésében szerepet játszik a visszérműtét miatt rosszabb vérkeringés, valamint a lezajlott orbáncok kapcsán ismételten sérülő nyirokerek állapota. A gombásodás szerepe akkor jön szóba, ha a lábujjai között rendszeresen vagy v...

Az ötéves kislányom skarlátos, antibiotikumos kezelést kap már öt napja. Az orvos szerint egy hét kúra után már mehet ov...

Egy hét kezelés elég, ha minden nap megkapja az antibiotikumot.

Fiam 17 éves. Influenzás megbetegedésre antibiotikumot kapott. A gyógyszer használati utasításán az áll, hogy a tablettá...

Baja nem lesz, amennyiben a tünetek csökkennek, 5-7 nap múlva be lehet fejezni a kezelést.

Abban az esetben, ha prosztatagyulladásnál a laboreredmények nem mutattak ki kórokozót a vizeletben és az ejakulátumban,...

Természetesen van esély. A prosztatagyulladások zöme úgynevezett nem bakteriális, vagyis kórokozót kimutatni nem tudunk. Ettől függetlenül antibiotikum kezelés általában indokolt.

19 hetes terhes vagyok. A terhességem kezdetétől erős alhasi fájdalmam van, és mostanság bekeménykedik az egész hasam, d...

Önnek ágynyugalomra és nyugtatóra, méhellazító kezelésre és antibiotikus kezelésre van szüksége (a félidős vetélések döntő többsége fertőzés következménye). A fertőzés lehet húgyúti eredetű is, ezért olyan antibiotikus kombinációt kell választani, am...

Terhességem 11. hetének elején spontán vetélésem volt. Okozhatta-e, hogy a teherbeesést megelőző héten a párommal mindke...

Nem lehet. A korai vetélések 95%-a cikluszavarra, következményes beágyazódási zavarra vezethető vissza. Ma már nincs forgalomban magzatkárosító antibiotikum. Az viszont szóba jöhet, hogy a férj fertőző prosztatagyulladása is okozhat hasonló problémát...

Antibiotikum és köptető szedése mellett használhatok potencianövelőt?

Nincs akadálya a merevedést segítő gyógyszer szedésének, de betegség esetén javasolt lenne a nemi élet pihentetése is.

A felfázásomra antibiotikumot kellett szednem 3 napig. Hatástalanítja-e a fogamzásgátlót, és ha igen, meddig kell kiegés...

Szerencsére nem, sőt talán fokozza is a tabletták hatékonyságát, mert gátolja azok lebomlását.

Felfázás miatt antibiotikumot kell szednem 3 napig, ami hatástalanítja a fogamzásgátlót, de mennyi időre? Amíg nem jön m...

Az antibiotikumok nem befolyásolják a tabletta hatásást. Ön teljes biztonságban van. Különben a tabletta még a 7 napos szünet alatt is véd!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés