Koronavírus: a határok mentén élők is kaphatnak nálunk oltást

A felajánlás a 18 év fölötti magyar és nem magyar állampolgárokra is érvényes, a lehetőség július 1-től lép életbe.

Hazánk tovább növeli a járvány elleni védettségét: a magyar lakosság, valamint a külhoni magyarok védelme érdekében kiterjeszti a védettek körét közvetlenül a magyar határok mentén élőkre is, függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok - olvasható a kormany.hu -n.

Koronavírus: az oltottakra is veszélyes lehet a delta variáns Németországban is gyorsan terjed, a június elején elhunytak közel fele legalább egyszer oltott volt. A részletekért kattintson.

Nem lehet a vakcinák közt válogatni

A felajánlás a szomszédos országok meghatározott - a magyar határral szomszédos - közigazgatási egységeinek szól. Hozzáteszik: az oltásra az ott élő 18 év feletti magyar és nem magyar állampolgárok is jogosultak, akik kijelölt határátkelőhelyeken léphetnek majd be az országba, és kijelölt oltópontokon vehetik majd fel az oltást júliustól. Regisztrációjuk az oltóponton fog történni. A vakcinák között nem válogathatnak, csak a felajánlott vakcinákra lesznek jogosultak.

vakcina, koronavírus, külhoni magyarok, oltás
Nem lehet válogatni a vakcinák között. Fotó: Getty Images

Nekik szól

A lehetőség az alábbi, a tájékoztatóban már szereplő szomszédos országok meghatározott közigazgatási egységeire vonatkozik: Románia számára Temes, Arad, Bihar és Szatmár megye lakosainak, Ukrajna számára Kárpátalja lakosainak, Szerbiában a nyugat-bácskai, az észak-bácskai, és az észak-bánsági körzetnek, Horvátországban Muraköz, Kapronca-Körös megye, Verőce-Drávamente megye és Észak-Baranya megye lakosainak, Szlovéniában a Mura-menti régiónak, Ausztriában Őrvidéknek (Burgerlandnak), Szlovákiában a pozsonyi, nagyszombati, nyitrai, besztercebányai, kassai kerületeknek szól a felajánlás.

Mindemellett felhívják a figyelmet, hogy a tajszám nélküli külhoni magyar állampolgárok és magyar igazolvánnyal rendelkezők folyamatosan tudnak regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu honlapon, és az érvényes regisztrációjuk után automatikusan tudnak oltásra időpontot foglalni az eeszt.gov.hu portálon.

Koronavírus: kiderült, a férfiasságot is veszélyezteti - olvassa el korábbi cikkünket !

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Több helyen várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő. Kettős fronthatás nehezítheti meg a frontérzékenyek napját.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra