Kérdés: A párom lábujjainak alsó részén rizsszemnyi vagy annál kisebb, piros - leginkább lukacsokhoz hasonló - kiütések vannak. Olyan, mintha azokról a részekről lejött volna a bőr. Csak néha viszket, és mivel még ...

Elsősorban fertőtlenítő oldatot javasolok, jódosat, vagy ha a színe miatt idegenkednek tőle, akkor spiritus salicylatust, mely színtelen és gyógyszertárban szabadon kapható.

Bőrgyógyászat

A párom lábujjainak alsó részén rizsszemnyi vagy annál kisebb, piros - leginkább lukacsokhoz hasonló - kiütések vannak. Olyan, mintha azokról a részekről lejött volna a bőr. Csak néha viszket, és mivel még nem láttam bőrgombát, nem tudom eldönteni mi lehet. Igazság szerint a munkájából adódóan egész nap munkavédelmi bakancsban és vastag zokniban van, és arra gyanakszom, talán befülled a lába. Az a kérdésem, hogy ilyen esetben milyen kenőcsöt javasol, addig is, míg eljutunk a bőrgyógyászatra. Hámosító és bőrgomba elleni krémmel kenegettük, de nem igazán használtak.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza bőrgyógyászat témában:

Elsősorban fertőtlenítő oldatot javasolok, jódosat, vagy ha a színe miatt idegenkednek tőle, akkor spiritus salicylatust, mely színtelen és gyógyszertárban szabadon kapható.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció