Ma döntenek a traumatológusok

Ma döntenek felmondásukról a baleseti intézetben azok a traumatológusok, akik tavasz óta tiltakoznak a tarthatatlan állapatok miatt.

A nepszava.hu azt írja, hogy a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet 68 traumatológusa azért kezdett segélykiáltással felérő akcióba, mert az elégtelen finanszírozás miatt ma már olyan kritikus a szakember- és eszközhiány, hogy az veszélyezteti a betegek ellátását. Emiatt a főorvosok, rezidensek, szakorvos-jelöltek, szakorvosok és még osztályvezetők is felmondási szándéknyilatkozatot írtak alá: október elsején felmondanak, ha nem rendezik a finanszírozást. A lap azt írja, az orvosok ma döntenek felmondásukról.

Az orvosok ma döntenek felmondásukról. Fotó: iStock

Mi történt eddig?

A lap emlékeztet, hogy bár a nyár elején a kórházon belül született egy bérrendezési javaslat, amely részben teljesítette volna a traumatológusok fizetési követeléseit, az intézmény költségvetési felügyelője azonban nem adta hozzájárulását a többlet kifizetésére. A Péterfy az egyik legeladósodottabb kórház, gazdálkodását jó ideje költségvetési felügyelő kontrollálja, az ő ellenjegyzése nélkül egyetlen számlát sem fizethetnek ki. Ha a főigazgató azonnal teljesítené a traumatológusok követelését, akkor havonta 16, évente 200 millióval ugrana meg az intézmény adóssága . A költségvetési felügyelő viszont nem szereplője ennek a béralkunak. A helyzet jelenleg elég abszurd: a főigazgató csak az eladósodás növekedése mellett fizethetne több bért, miközben börtönbüntetéssel fenyegetik, ha fedezetlen kiadást vállal.

A kórházi adósságok okairól korábbi cikkünkben olvashat részletesen!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22 °C
Minimum: +12 °C

A felhős tájakon is fokozatosan szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Gomolyfelhők képződnek, amelyek nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén törhetnek magasabbra, így délután már egyre inkább ott lehetnek további záporok, zivatarok, amelyek este nagyrészt lecsengenek. Az északnyugati, nyugati szél - elsősorban a Dunántúlon és északkeleten - több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, de a legtovább felhős nyugati tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra