Ezek a legeladósodottabb kórházak

Idén nem egy kórház áll a legeladósodottabb állami intézmények élén, a második és harmadik helyre azonban felfért a Péterfy és a Honvédkórház.

Hosszú idő után nem egy kórház vezeti a legeladósodottabb állami intézmények rangsorát. A Menedzsment Fórum cikke szerint a negatív lista élén jelenleg a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), amely 3,4 milliárd forintos adósságot halmozott fel. A Magyar Államkincstár által közölt friss adósságlistából nem derül ki, hogy miért keletkezett ekkora adóssága a KIFÜ-nek, de az arányok alapján vagy az internetes szolgáltatások, a dologi kiadások, a beruházások utáni kiadások szállhattak el, vagy a központi irányító szerv, vagyis az ITM maradhatott el tavaly a támogatás nyújtásával.

A Péterfy és a Honvédkórház a legnagyobb adósok között
A Péterfy és a Honvédkórház a legnagyobb adósok között

A Péterfy és a Honvédkórház a legnagyobb adós

A listát azonban már az egészségügyi intézmények folytatják. A második legeladósodottabb állami cég a Péterfy kórház, amely 1,77 milliárdos adóssággal zárt, a harmadik helyen pedig a Honvédkórház végzett 1,4 milliárd forinttal. Ezek a számok még nagyobbnak tűnnek annak tudatában, hogy az egészségügyi intézményekben az év végén 55 milliárdos adósságkonszolidációt hajtott végre a kormány. Utóbbi intézménynek novemberben még közel 3,2 milliárd forint, a Péterfynek 3,44 milliárd volt az adóssága.

55 milliárdot kaptak a kórházak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere november végén jelentette be, hogy 55 milliárd forinttal konszolidálják a kórházakat. Ehhez azt is hozzátette, hogy "előrehaladott állapotban" van a kórházak gazdálkodásának, pénzügyi helyzetének áttekintése. A részletekről az alábbi cikkünkben írtunk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)