A Róbert Károly Magánkórházat ezért adták el

HáziPatika

Ahogy arról a Házipatika.com beszámolt, Lantos Csaba eladta a Róbert Károly Magánkórházat. Hogy miért döntött az eladás mellett, arról a Népszava kérdezte az ismert üzletembert.

Az egészségügyben nagyon nehéz üzletet csinálni

"Volt egy mestertervem, mégpedig az, hogy a magánegészségügyben én csinálom meg először az évi tízmilliárdos forgalmú vállalkozást. Sok mindent beleálmodtam a diagnosztikai szolgáltatásoktól a fekvő betegellátáson át a rehabilitációig. Az elképzelés egyszerű volt: Budán és Pesten is lett volna, ha nem is a legmagasabb progresszivitási szinten, de teljes szolgáltatási paletta nyújtására képes kórház" - mondta a Népszavának.

Ezért adták el a Róbert Károly Magánkórházat, Róbert Károly Magánkórház Lantos Csaba magánegészségügy betegellátás egészségügy
Lantos Csaba a küszöbön álló tulajdonoscsere kapcsán nyilatkozott

"Tíz évem van a Róbert Magánkórházban, és az sem titok, hogy az egészségügyben nagyon nehéz üzletet csinálni. Különösen úgy, hogy elvileg van egy eleve ingyenes állami rendszer, és az erre ráépülő, hálapénzzel hajtott lakásrendelőkbe szervezett ellátás szimbiózisa. Ezt ugyan megörököltük régről, de azóta is szépen virágzik. A lakásrendelő nem ad számlát, nem adózik, ott csak 10 ezer forint ugyanaz a szolgáltatás, ami nálunk 24 ezer forint. Miközben az orvos ugyanaz."

Vannak problémák az egészségügyben

"Ez az anakronizmus fékezi a magánegészségügy fejlődését. Ezek a visszásságok az okai annak is, hogy nálunk a legnagyobb magánszolgáltatók húszmillió eurós vállalkozások, addig a lengyeleknél, a románoknál, a cseheknél százmillió euró feletti árbevétellel rendelkező vállalatok. Probléma az is: nincs lehetőség arra, hogy a magánszolgáltatás egy részét a betegtől az egészségbiztosító átvállalja.


Ez azért is abszurd, mert a piac más szegmenseiben, például a gyógyszer, vagy gyógyászati segédeszköznél létezik a térítési díj. Ám ha ezt az egészségügy más ellátásainál valaki szóba hozná, az 'bűncselekmény' lenne. Ez önmagában nonszensz. Persze lehet ellenszélben vitorlázni, régóta magam is azt tettem... De mint említettem, amikor a piacra léptem volt egy mestertervem, ami nem jött be" - nyilatkozta a lapnak Lantos, akinek teljes interjúját ide kattintva érheti el.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső