A városvezetés tudta nélkül szüntették meg a gyermekneurológiai szakrendelést

A jászberényi kórházban tavaly év végén szűnt meg a gyermekneurológiai szakrendelés, már csak új betegeket fogadnak.

Csak új betegeket fogad a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház gyermekneurológiai szakrendelése, és bár a szakrendelés más formában ugyan újraindult, de a korábban odajáró több száz gyereknek most Budapestre kell járnia. A betegellátást érintő változásokról a polgármester sem tudott előre. "Nem tudtuk, hogy a kórház megszüntette az együttműködést a korábbi két orvossal, ezt csak a szülőktől tudtuk meg január végén" – mondta el az ATV Start című műsorában Budai Lóránt. 

Anyagi okokra hivatkoznak

Amikor ez kiderült, időpontot kértek a kórház megbízott főigazgatójához, hogy kiderüljön, mi történt, illetve hogy az önkormányzat tud-e bármiben segíteni. ,,A főigazgató asszony magyarázata alapján a szerződést főleg anyagi okokra hivatkozva szüntették meg a két orvossal" – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy az önkormányzat felajánlotta az anyagi támogatást, ám ezen javaslatra választ sem kapott a főigazgatótól. A városvezető szerint korábban az az ígéret hangzott el, hogy az új orvos a régi betegeket is ugyanúgy el fogja látni, ám eddig ez sem valósult meg. A szülők egyértelműen azt szeretnék, ha Jászberényben lehetne ellátni ezeket a gyerekeket, Budai Lóránt pedig bízik abban, hogy a jövőben ez így is lesz. 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +29 °C
Minimum: +16 °C

Erőteljes lesz a felhőképződés, dél felől észak, északkelet felé haladó zivatarokra számíthatunk, melyeket elsősorban felhőszakadás, valamint jégeső kísérhet. Legkevésbé északkeleten várható csapadék. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható. Napközben melegfronti hatás okozhat kellemetlenségeket.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra