Eladták a Róbert Károly Magánkórházat

HáziPatika

Tíz év után megválik a Róbert Károly Magánkórház Zrt.-től Lantos Csaba, milliárdos befektető.

"Róbert Gida" új gazdát kap

A széles körben "Róbert Gida"-ként emlegetett, 55 ágyas járó- és fekvőbeteg-intézmény évekig ráfizetéssel működött, mostanra azonban elérte az évi 2 milliárd forintos árbevételt és a 140 millió forintos adózás előtti nyereséget - írja a hvg.hu.

Eladja magánkórházát a magyar milliárdos, magánegészségügy egészségügy betegellátás Róbert Károly Magánkórház Lantos Csaba Fábián Lajos
Eladja a Róbert Károly Magánkórházat a magyar milliárdos

A küszöbön álló tulajdonoscsere kapcsán nyilatkozott a csütörtökön megjelenő HVG hetilapnak Lantos Csaba és a vevő MedAlliance Holding Zrt. igazgatósági elnöke, Fábián Lajos. "Szó sincs arról, hogy ezzel kiszállnék az egészségügyből. A Lantos Vagyonkezelő leányvállalatánál, a Futurmed Kft.-nél marad a Budakeszi úti járóbeteg-szakrendelő, de számos más, elsősorban egészségipari vállalkozásban is van érdekeltségem. Egyszerűen úgy ítéltem meg, hogy most érkezett el az a pillanat, amikor megéri eladni a kórházat" - mondta Lantos a lapnak.

Az új tulajdonosi csapat hazai szakemberekből áll

Úgy tudni, nekik a pénzügyek, a jog, a befektetések és a könyvvizsgálat a specialitásuk.


Fábián szerint a kelet-közép-európai országok hasonló utat jártak, járnak be: minden jel arra mutat, hogy az egészségügyben mind nagyobb teret nyernek a magánszolgáltatók. A magyar piac kis mérete, széttagoltsága a nagyobb intézményi befektetők - tőkealapok, biztosítók, egészségügyi láncok - ingerküszöbét ugyan még nem érte el, de az utóbbi időben élénk mozgás tapasztalható elsősorban a fővárosi magánberuházásokban.

Dübörög a hazai magánegészségügy

2017. október 11-én számoltunk be róla, hogy az elmúlt öt év rendkívüli változást hozott a magánegészségügyi piacon, újabb és újabb befektetők látnak fantáziát ezen a területen - mondta korábban Jászkuti Bertalan, a Heal Partners alapító ügyvezetője egy szakmai konferencián. A témáról ide kattintva olvashat bővebben.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső