+10° - +24°
Nincs front

Eladták a Róbert Károly Magánkórházat

HáziPatika

Tíz év után megválik a Róbert Károly Magánkórház Zrt.-től Lantos Csaba, milliárdos befektető.

"Róbert Gida" új gazdát kap

A széles körben "Róbert Gida"-ként emlegetett, 55 ágyas járó- és fekvőbeteg-intézmény évekig ráfizetéssel működött, mostanra azonban elérte az évi 2 milliárd forintos árbevételt és a 140 millió forintos adózás előtti nyereséget - írja a hvg.hu.

Eladja magánkórházát a magyar milliárdos, magánegészségügy egészségügy betegellátás Róbert Károly Magánkórház Lantos Csaba Fábián Lajos
Eladja a Róbert Károly Magánkórházat a magyar milliárdos

A küszöbön álló tulajdonoscsere kapcsán nyilatkozott a csütörtökön megjelenő HVG hetilapnak Lantos Csaba és a vevő MedAlliance Holding Zrt. igazgatósági elnöke, Fábián Lajos. "Szó sincs arról, hogy ezzel kiszállnék az egészségügyből. A Lantos Vagyonkezelő leányvállalatánál, a Futurmed Kft.-nél marad a Budakeszi úti járóbeteg-szakrendelő, de számos más, elsősorban egészségipari vállalkozásban is van érdekeltségem. Egyszerűen úgy ítéltem meg, hogy most érkezett el az a pillanat, amikor megéri eladni a kórházat" - mondta Lantos a lapnak.

Az új tulajdonosi csapat hazai szakemberekből áll

Úgy tudni, nekik a pénzügyek, a jog, a befektetések és a könyvvizsgálat a specialitásuk.


Fábián szerint a kelet-közép-európai országok hasonló utat jártak, járnak be: minden jel arra mutat, hogy az egészségügyben mind nagyobb teret nyernek a magánszolgáltatók. A magyar piac kis mérete, széttagoltsága a nagyobb intézményi befektetők - tőkealapok, biztosítók, egészségügyi láncok - ingerküszöbét ugyan még nem érte el, de az utóbbi időben élénk mozgás tapasztalható elsősorban a fővárosi magánberuházásokban.

Dübörög a hazai magánegészségügy

2017. október 11-én számoltunk be róla, hogy az elmúlt öt év rendkívüli változást hozott a magánegészségügyi piacon, újabb és újabb befektetők látnak fantáziát ezen a területen - mondta korábban Jászkuti Bertalan, a Heal Partners alapító ügyvezetője egy szakmai konferencián. A témáról ide kattintva olvashat bővebben.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső