Még nincs neve a szegedi törpe vízilónak

Szépen fejlődik a Szegedi Vadasparkban született törpe víziló.

Mi is beszámoltunk arról, hogy törpe víziló született a Szegedi Vadasparkban. Az RTL Híradó riportja szerint a borjú szépen fejlődik, mostanra megduplázta a súlyát. Élete első orvosi vizsgálata a kamerák előtt zajlott, de egy pillanatra sem akart megállni, így nem volt egyszerű megmérni a súlyát sem. Az ivarvizsgálat ellen is tiltakozott, de kiderült, hogy hím

Dr. Szőke István állatorvos szerint teljesen egészségesnek tűnik a borjú, jó erőben is van

"Látszólag ormótlan, esetlen állatnak tűnik talán mindenki számára egy víziló, de azért nagyon gyorsak, és nagyon finoman mozognak" - mondta Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója.

Tigi és Chippo, a két törpe víziló 2008-ban állt párba a Szegedi Vadasparkban, miután az állatkert csatlakozott az európai fajmentő tenyészprogamhoz. Tigi immár a negyedik borját hozta a világra.

Egyelőre viszont neve nincs. Még másfél évig biztosan Szegeden marad, és a tenyészprogram dönti majd el, hogy melyik európai állatkertbe kerül.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +14 °C

Inkább csak átmeneti szakadozások, vékonyodások lehetnek a felhőzetben. A kiterjedt csapadékzóna kelet, északkelet felé vonul, de kevés helyen a Dunántúlon is kialakulhat zápor. Az északias szél elsősorban a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és zivatarok mentén megerősödik. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra